Ga naar de inhoud
Entertainment

Advocaat Jonathan Majors over rechtszaak: 'Gaat om wraak'

Jonathan Majors Beeld © ANP

De zaak waarin Jonathan Majors (34) wordt beschuldigd van huiselijk geweld gaat volgens zijn advocaat Priya Chaudhry niet over een misdaad, maar over het einde van een relatie. Dat heeft Chaudhry gezegd op de eerste dag van de rechtszaak in de rechtbank in New York.

De acteur is door zijn ex Grace Jabbari beschuldigd van huiselijk geweld. Volgens de advocaat van Jonathan wil zijn ex 'wraak' nemen, omdat hij de relatie heeft beëindigd en heeft ze hem vals beschuldigd. Op zijn beurt beweert Jonathan dat hij juist is aangevallen door Grace.

Vrouw
Lees ook:
Vrouw die Jonathan Majors aanklaagde zelf opgepakt

In haar pleidooi zei Chaudhry dat het Jonathan voor de wind ging met zijn filmcarrière en dat dat succes hem nu ontnomen is door deze rechtszaak. "Stop deze nachtmerrie voor hem", zei ze. Jonathan was voor hij werd aangeklaagd onder meer te zien als de schurk Kang the Conqueror in een Marvel-film.

Disney
Lees ook:
Disney verplaatst Sneeuwwitje en trekt Jonathan Majors-film terug

Michael Perez, de advocaat van Grace, beweerde in zijn pleidooi dat Jonathan zijn cliënt 'fysiek heeft aangevallen' en dat zij daarbij gewond is geraakt. Het incident zou hebben plaatsgevonden in een auto nadat Grace een bericht van een andere vrouw had gelezen op de telefoon van Jonathan. De advocaat van de acteur beweert echter dat het Grace was die fysiek werd en niet haar cliënt.

De verwachting is dat de rechtszaak twee weken zal duren.