Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Smit woest op rvc FC Volendam: 'Laat me niet voor leugenaar uitmaken'

Jan Smit Beeld © ANP

Jan Smit (37) is goed kwaad op de raad van commissarissen (rvc) van zijn geliefde voetbalclub FC Volendam. Via X laat de (gedwongen) aftredend voorzitter van de club weten dat de rvc 'een loopje met de waarheid' neemt.

"Ik word gedwongen te reageren in het openbaar"

In een persbericht heeft de rvc van FC Volendam gemeld dat het 'gerechtvaardigd' is om het bestuur van de voetbalclub voor te dragen voor ontslag, want de continuïteit van de club zou in gevaar zijn. "Op dit moment is er sprake van een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro terwijl voor het lopende seizoen op een begroting van ruim 11 miljoen sprake is van een verwacht operationeel resultaat van nog eens 2,3 miljoen euro negatief", schrijft de rvc.

Jan
lees ook:
Jan Smit na tien jaar weggestuurd bij FC Volendam: 'Voor altijd in mijn hart'

Op zijn beurt is Jan woedend over dat statement. Er klopt volgens hem dan ook niets van, want de club zou juist een positief resultaat van ruim 3 miljoen euro boeken. 'Ik word gedwongen te reageren in het openbaar. Ik snap ook dat dit voor veel mensen niet te begrijpen is. Echter laat ik me niet voor leugenaar uitmaken', zegt een kwade Jan op X.

Eerder deze week werd bekend dat Jan wordt afgezet als voorzitter van FC Volendam. Donderdag is er wel nog een buitengewone rcv-vergadering waar Jan bij aanwezig mag zijn. Dan wordt het besluit ook officieel genomen.

Jan
lees ook:
Jan Smit verkiest FC Volendam boven zangcarrière: 'Geeft ongelooflijk veel voldoening'