Ga naar de inhoud
Entertainment

Catherine Keyl overspoeld met reacties op 'onverklaarbare pijn'

Catherine Keyl Beeld © ANP

Voormalig presentatrice Catherine Keyl is de afgelopen week overspoeld met lieve berichten en goede adviezen over haar medische situatie. Dat laat Catherine vrijdag desgevraagd aan het ANP weten. Het 77-jarige televisie-icoon meldt eerder in 'De Telegraaf' en het weekblad 'Story' dat zij door onverklaarbare pijn in haar heup al weken niet kan staan of lopen.

"Sommige mensen bieden zelfs aan of zij misschien boodschappen voor mij moeten halen omdat ik nu zelf niet meer kan lopen"

"Het is hartverwarmend wat mensen mij aan berichtjes en mailtjes sturen", vertelt Catherine. "Zij geven mij adviezen over hoe ik me beter kan voelen en wensen mij de liefste dingen toe. Sommige mensen bieden zelfs aan of zij misschien boodschappen voor mij moeten halen omdat ik nu zelf niet meer kan lopen."

Behalve van fans krijgt Catherine ook veel berichtjes van oud-collega's: "Zelfs mensen die het deze weken superdruk hebben, nemen de moeite om mij een hart onder de riem te steken. Maar ik ben het wel zat om zo afhankelijk te zijn."

Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl vindt huidige cancelcultuur 'belachelijk'

De voormalige Koffietijd-coryfee heeft de pijn inmiddels al zes weken. Zij heeft haar media-optredens voorlopig moeten schrappen. Artsen deden al meerdere onderzoeken om te achterhalen wat er aan de hand kan zijn. Een cortisoneninjectie bood geen verlichting. "Ik weet nog steeds niet wat ik nu precies heb", meldt Catherine. "Maandag wordt er een MRI-scan gemaakt. Het meest frustrerend vind ik dat ik nog steeds geen enkele duidelijkheid heb. Hopelijk komt daar volgende week verandering in."

Ex-partner
Lees ook:
Ex-partner Catherine Keyl overleden: 'Ontzettend verdrietig'