Ga naar de inhoud
Entertainment

Ilse Paulis krijgt immuniteitsmunt van Willem Voogd in Expeditie Robinson: 'Dapper gebaar'

Expeditieleden in Expeditie Robinson Beeld © RTL

In 'Expeditie Robinson' zijn er nog maar zes expeditieleden over. De spanning is dan ook om te snijden tijdens de laatste eilandraad. Wanneer Willem Voogd (34) plotseling een immuniteitsmunt aan Ilse Paulis (30) geeft, staan alle verhoudingen op scherp. Wie wordt er de dupe van het slinkse plan van Willem?

Let op, dit artikel bevat spoilers.

"Het is eten of gegeten worden"

De avond voor de halve finale is aangebroken, de eindfase van Expeditie Robinson komt in zicht. Guido Spek heeft de laatste immuniteitsproef gewonnen en weet zeker dat hij naar de halve finale gaat. Jochen Otten mag vanavond niet meestemmen, omdat hij het laatste duel heeft verloren van Ilse Paulis, die zijn stem er extra bij krijgt. Zowel Willem Voogd als Mark Baanders heeft een immuniteitsmunt op zak. De vraag is of ze deze munt vanavond in gaan zetten. "Het is eten of gegeten worden" verzucht Mark. 

Iris
Lees ook:
Iris Enthoven verklaart intense reactie na Expeditie-exit: 'Heetst van de strijd'

Gespannen zitten de expeditieleden bij de allerlaatste eilandraad. Als presentator Art Rooijakkers vraagt wie zich vanavond veilig voelt, steken Guido, Mark en Willem voorzichtig hun hand op. Hoe dit spel wordt gespeeld volgens Guido? "Een combinatie van tactiek en compleet harteloos zijn." Daarom kijken de expeditieleden enorm uit naar de halve finale. "Dan gaat het over kunde en niet meer over politiek", aldus Willem. 

Kandidaten
Lees ook:
Kandidaten breken door videoboodschap in Expeditie Robinson na 'rotkeuze'

Alle stemmen zijn uitgebracht en het moment om een immuniteitsmunt in te zetten is daar. Mark houdt het even spannend, maar springt dan op om zijn munt te brengen: "Ik denk dat het mij na zo veel onverwachte dingen heel goed uit kan komen."

Willem kijkt hem zowel lachend als betrapt aan. Door het inzetten van de munt worden alle stemmen op Mark ongeldig verklaard. Wanneer Art vraagt of er nog iemand een munt in wil zetten, springt Ilse op, waarop de expeditieleden haar vragend aankijken. Ze heeft de munt namelijk gekregen. "Een onvoorstelbaar nobel en dapper gebaar van Willem", zegt Ilse.

Soundos
Lees ook:
Soundos El Ahmadi kan Expeditie Robinson niet kijken: 'Dan komt alles weer boven'

Ook alle stemmen op Ilse worden ongeldig verklaard en Mark kijkt Floris Göbel verschrikt aan. Hebben ze verkeerd gegokt? Er wordt negen keer op Ilse gestemd en drie keer op Mark. Na dertien stemmen is er dus nog steeds geen geldige stem uitgebracht. De eerste geldige stem is voor Floris, net als de stemmen die volgen.

Floris moet de expeditie vlak voor de halve finale verlaten. "Wat een slecht nieuws", zegt hij met een ongelukkige glimlach op zijn gezicht. Mark geeft aan dat ze van tevoren hebben besproken dat 'de munt misschien bij Floris beter af was', maar dat hij de munt heeft afgewezen. "Dat vind ik heel bijzonder van je", aldus Mark. Floris baalt, maar verlaat met opgeheven hoofd het eiland: "Ik heb elke dag ontzettend genoten, maar het is wat het is."

Expeditie Robinson kijk je terug bij Videoland. 

Ben jij benieuwd hoe Floris terugkijkt op het avontuur? Bekijk dan de video van Back2Base, de aftertalk van Expeditie Robinson

Floris Göbel 'kon door grond zakken' na onverwachte eliminatie

09:11