Ga naar de inhoud
Entertainment

Rick Engelkes niet meer betrokken bij musical Willem van Oranje

De musical Willem van Oranje heeft met hulp van een groep Delftse investeerders een datum voor de première gekregen. De productie moet in september 2025 te zien zijn in het daarvoor speciaal gebouwde theater in Delft. Rick Engelkes (64), die de musical heeft bedacht, werkt er niet meer aan mee.

Rick bedacht de musical negen jaar geleden en was als producent, aandeelhouder en bestuurder van Waterfront Entertainment bij het project betrokken. Door de coronapandemie werd de musical meermaals uitgesteld. Ook kwam het bedrijf in financiële problemen, omdat te veel ontvangen coronasteun moest worden terugbetaald aan het Fonds Podiumkunsten, waarmee een betalingsregeling werd getroffen. Een consortium van Delftse Ondernemers (DBA) schoot te hulp, waardoor de productie kan worden gerealiseerd.

Rick
lees ook:
Rick Engelkes ziet relatie stuklopen: 'Liefde blijft, maar in andere vorm'

Rick besloot niet meer de rol van producent, aandeelhouder en bestuurder binnen Waterfront Entertainment te vervullen, vanwege 'een wezenlijk verschil van inzicht met aandeelhouder en investeerder Pierre Karsten en de drukke werkzaamheden voor lopende en aanstaande producties binnen zijn productiemaatschappij REP Entertainment'. Mogelijk wordt hij later wel gevraagd als 'creatief adviseur', zegt DBA.

Rick
lees ook:
Rick Engelkes moet miljoenen aan coronasteun teruggeven