Ga naar de inhoud
Entertainment

Afgewezen Johan en Ype Jacob leren belangrijke les door deelname Boer zoekt Vrouw Europa

Ype Jacob en Johan in Boer zoekt Vrouw Europa Beeld © KRO-NCRV/screenshot Boer zoekt Vrouw Europa 19 november 2023

De deelname van de 23-jarige Bernice aan 'Boer zoekt Vrouw Europa' verloopt niet volgens het boekje. Na haar dagenlange dateleed hakt ze in de aflevering van zondagavond de knoop door: ze gaat met zowel Johan als Ype Jacob niet op citytrip. Hoe kijken de heren terug op hun deelname?

"Nu staan we allemaal met lege handen"

Het is al het hele seizoen duidelijk dat Bernice bleu en zenuwachtig het liefdesavontuur is ingestapt. Tranen vloeien, want het wil maar niet vlotten bij de jonge boerin in Zweden. Na wat bemoedigende worden van Yvon Jaspers en haar moeder kijkt Bernice het nog even aan met twee van de heren. Maar helaas: haar liefdesavontuur is officieel mislukt nu ze zowel Johan als Ype Jacob naar huis stuurt en een citytrip niet eens meer wil proberen. 

"Deze zag ik niet aankomen", blikt Johan op de site van KRO-NCRV terug op Bernices bekendmaking van die beslissing. "Als ik het niet ben, gun ik het een ander, zodat zij wel gelukkig is", zegt hij over concurrent Ype Jacob. "Nu staan we allemaal met lege handen."

BzV-kijkers
Lees ook:
BzV-kijkers vrezen voor Bernice: 'Bang dat ze alleen achterblijft'

Spijt van zijn deelname heeft Johan, die Bernice van vroeger kent, niet. "Het heeft me veel moois gebracht. Ik ben een hele ervaring rijker. Daardoor heb ik ook meer zelfvertrouwen. Ik heb het toch gedaan!" 

Ook Ype Jacob kijkt dankbaar terug op zijn tijd bij Bernice. Hij geeft aan dat hij geleerd heeft om over zijn gevoelens te praten. "Dat zijn wel dingen die je meeneemt in het leven. In dat opzicht is het alleen maar positief." 

'Het
Lees ook:
'Het gaat natuurlijk helemaal niks worden tussen Haico en Jasmijn uit BzV'

Dat het niks is geworden tussen hem en Bernice betreurt hij wel. "Ik zag het wel voor me", zegt Ype Jacob over de Zweedse droom. Ook is hij van mening dat je 'niet meteen verliefd op elkaar' hoeft te zijn om samen op citytrip te gaan. "Het leek me leuk om elkaar op de citytrip beter te leren kennen. Maar het is natuurlijk haar keuze, dat respecteer ik zeker." 

Benieuwd of de vonk bij de andere boeren wel overslaat tijdens de citytrip? Boer zoekt Vrouw Europa is zondag om 20.23 uur te zien op NPO 1 en kun je hier terugkijken

Seksuoloog Eveline Stallaart heeft weinig vertrouwen in Jasmijn en Haico: 

Eveline Stallaart sceptisch over Jasmijn in BzV Europa: 'Hou Haico niet voor de gek'

02:25