Ga naar de inhoud
Entertainment

Rob opgelicht door dj van zijn sprookjesbruiloft in Online Criminelen Ontmaskerd: 'Dan slaat de paniek toe'

Oplichter uit Online Criminelen Ontmaskerd Beeld © RTL

In een nieuwe aflevering van ‘Online Criminelen Ontmaskerd’ luidt Rob de noodklok. Vier dagen voor zijn sprookjesbruiloft wordt hij het slachtoffer van oplichting door de dj. Na het nodige onderzoek blijken er honderden slachtoffers te zijn van deze beruchte man. De hoogste tijd dus voor voormalig undercoveragent Marcel van de Ven en zijn team om hem te confronteren met zijn wandaden.

"Ik was vooral boos op mezelf"

De geplande grote dag van Rob en zijn vrouw verandert abrupt in een ware nachtmerrie wanneer hun geboekte dj slechts vier dagen voor de bruiloft aankondigt dat hij niet kan komen. De dj komt echter niet met een goede reden voor zijn afwezigheid. "Je voelt je gewoon gruwelijk genaaid", verzucht Rob.

Het wantrouwen begint op het moment dat het stel een aanbetaling van 454,50 euro moet doen, de helft van het totaalbedrag. Vier maanden later vraagt de dj plotseling om de andere helft, onder het mom van 'een bedrijfsovername met extra faciliteiten voor de bruiloft'. "Hij speelt in op hun emoties. Mensen zijn kwetsbaar en bezig met de dag van hun leven, en dan gaan ze erin mee," legt Marcel uit.

Naaktbeelden
Lees ook:
Naaktbeelden van Nikita verkocht door voormalig schuldeiser in Online Criminelen Ontmaskerd

Het contact tussen het stel en de dj vervaagt in de weken daarna. De smoesjes stapelen zich op: een bezoek aan de huisarts, overspannenheid, ziekenhuisfoto's, het houdt maar niet op. De maandag voor de bruiloft beweert de dj een hartinfarct te hebben gehad, waardoor hij niet kan komen. "Dan slaat de paniek toe...", vertelt Rob. Het geld krijgen ze niet terug van de dj, waardoor Rob en zijn vrouw 899 euro armer zijn. "Ik was vooral boos op mezelf", verklaart Rob voor de camera's van Online Criminelen Ontmaskerd

Een onderzoek leidt tot talloze andere slachtoffers. Marcel en zijn team ontdekken dat de dj bij iedereen verschillende excuses gebruikt. Ze nemen contact op met Daisy, die zelf ook onderzoek doet naar de oplichter, en er komen nog eens honderden slachtoffers aan het licht. De dj verzint de bizarste verhalen om zijn afwezigheid te kunnen verklaren. Zo zegt hij betrokken te zijn bij een heel familiedrama, zijn vader is hierbij overleden. Uit een gesprek met de stiefmoeder van de dj wordt echter duidelijk dat dit klinkklare onzin is. 

Marcel van de Ven confronteert dj met oplichterspraktijken

05:00
Oplichter
Lees ook:
Oplichter geeft broer de schuld in Online Criminelen Ontmaskerd

Na het verzamelen van alle verhalen confronteert het team van Marcel de dj met zijn oplichterspraktijken. Hij belooft zijn leven te gaan beteren. Het aantal slachtoffers blijft vandaag de dag echter nog altijd oplopen en de schuldeisers zijn nog steeds niet terugbetaald. 

Online Criminelen Ontmaskerd zie je elke maandag om 20.30 uur op RTL 5 en kun je terugkijken bij Videoland.

Bron: RTL Boulevard