Ga naar de inhoud
Entertainment

Snelle dankbaar voor artiestenbestaan: 'Ben rustiger geworden'

Beeld © ANP

Snelle (28) is vier jaar na zijn grote doorbraak blijer dan ooit dat hij als artiest de kost kan verdienen. "Ik ben enorm dankbaar dat ik dit al jarenlang mag doen. Muziek maken blijft gewoon verschrikkelijk leuk", zegt de zanger tegen het ANP.

"Ik ben rustiger geworden, kalmer. En ook wel gezonder. Minder borrels, gekapt met roken en meer gaan sporten"

De zanger brak in 2019 definitief door met het nummer 'Reünie' en scoorde later nog meer hits met nummers als 'Blijven Slapen', 'Smoorverliefd' en 'De Overkant'. De artiest is inmiddels toe aan zijn vijfde studioalbum, Achtentwintig, dat vrijdag is verschenen. Snelle bracht in 2019 zijn succesvolle plaat 'Vierentwintig' uit en heeft bewust weer voor een leeftijd als titel gekozen. "Ik wilde herkenbaarheid creëren voor mensen die 'Vierentwintig' al kenden, maar ook voor mensen die dat album niet kenden. Het is door de titel 'Achtentwintig' meteen duidelijk dat het geen verhalen zijn van een oude man in een kroeg."

In de vier jaar tussen de twee albums is de zanger naar eigen zeggen veel veranderd. "Ik ben rustiger geworden, kalmer. En ook wel gezonder. Minder borrels, gekapt met roken en meer gaan sporten." De luisteraar hoeft daar niet per se iets van te merken. "Ik doe niks anders dan altijd, en dat is verhalen vertellen van dingen die we meemaken. Maar ik denk dat mensen die 'Vierentwintig' hebben geluisterd ook zijn meegegroeid en de verhalen van 'Achtentwintig' zullen herkennen".

Rapper
Lees ook:
Rapper Snelle vond I Want Your Song 'feestje om te doen'

Op het twaalf nummers tellende album staan samenwerkingen met onder anderen Miss Montreal, Thomas Acda en Kraantje Pappie. Maar het nummer 'Vandaag Is Van Mij' was voor Snelle het leukst om te maken. Tijdens het maken van het lied werden 'mooie gesprekken over het leven' gevoerd, vertelt hij. "Het was bijna een therapeutische song. En iedereen in de band heeft een aandeel. Dat vond ik zo vet".

Lars Bos, zoals Snelle eigenlijk heet, kan terugkijken op een mooi jaar. De zanger gaf onder meer twee uitverkochte concerten in het stadion van Go Ahead Eagles en Deventer en kreeg ook zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Snelle beseft ook dat het heel anders voor hem had kunnen lopen. "Ik ben nog veel dankbaarder dan vroeger dat ik elke dag bezig kan zijn met muziek. Ik zou er nog wel vijfhonderd jaar mee door willen gaan."

Snelle schrijft bijzonder liedje voor zijn moeder: 'Ze moest huilen'

02:05
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over