Ga naar de inhoud
Entertainment

Slotseizoen van The Crown vanaf nu te zien, recensies niet mals

The Crown Beeld © Netflix

Hopelijk gaat het het hele weekend regenen zodat jij ongegeneerd 'The Crown' kunt bingen; het eerste deel van het zesde seizoen is nu te zien bij Netflix. En haal de tissues maar in huis, want het wordt een regelrechte tranentrekker.

Het zesde seizoen van Netflix' duurste serie is opgesplitst in twee delen. Deel 1 staat nu online en bestaat uit vier afleveringen. Op 14 december verschijnen de laatste afleveringen van seizoen 6. Dat betekent dus dat fans van de serie nog even geduld moeten hebben tot de volgende afleveringen.

Elizabeth
Lees ook:
Elizabeth Debicki voelt grote druk door rol Diana in The Crown

The Crown draait om het leven van koningin Elizabeth. Seizoen 1 begint met haar kroning en we volgen haar leven tijdens haar tijd op de troon. Toch is het een andere - veel populairdere - royal waar we in seizoen 4 en 5 maar geen genoeg van kunnen krijgen: prinses Diana. Ook in seizoen 6 heeft zij een belangrijke 'rol'. Een tragische, welteverstaan: Diana's overlijden komt aan bod.

Deze
Lees ook:
Deze acteurs gaan William en Kate spelen in The Crown

Er is nu al wat gedoe over het zesde seizoen van de populaire serie. De makers hebben ervoor gekozen Diana terug te laten keren als geest. Zo zal ze na haar dood nog gesprekken voeren met haar ex-man prins Charles en ex-schoonmoeder koningin Elizabeth. Of de kijkers dit een goede keuze vinden of niet, moet nog blijken als ze het ook daadwerkelijk kunnen zien.

Recensies

Inmiddels zijn ook de eerste recensies van het nieuwe seizoen binnen en die zijn niet mals. Er is vooral kritiek op de manier waarop aandacht is besteed aan de dood van prinses Diana en de nasleep daarvan.

The Guardian geeft één van de vijf sterren. "Dit door Diana geobsedeerde seizoen is de definitie van slecht schrijfwerk", schrijft de recensent. Ook het feit dat de prinses postuum in de reeks verschijnt, iets wat van tevoren al veel kritiek kreeg, noemt de krant 'afschuwelijk'. De BBC geeft twee sterren en vindt dat Elizabeth Debicki prinses Diana te veel imiteert. "Ze moet wel permanente kramp in haar nek hebben van het vele buigen van haar hoofd om onder haar wimpers vandaan te kijken."

Bedenker
Lees ook:
Bedenker The Crown blijft achter keuze 'geest' Diana staan

Ook The Telegraph geeft twee sterren en is geen fan. "Diana sterft in het laatste seizoen van The Crown, maar dat betekent niet dat ze weggaat. De prinses van Wales is zo belangrijk geworden voor het Netflixdrama dat de serie niet zonder haar kan: ze verschijnt als een soort geest in het vliegtuig van Parijs naar huis om een radeloze prins van Wales te troosten en op de bank op Balmoral om de koningin vriendelijk pr-advies te geven. Dat klinkt misschien als een wanhoopsdaad van schrijver Peter Morgan - nou, dat is het ook."

Ook het Amerikaanse blad Time is hard in het oordeel. De recensent spreekt van een 'wrak op een schaal die de serie nog nooit eerder heeft gezien'. Ook bij The Hollywood Reporter is men er niet over te spreken en noemen ze de afleveringen 'frustrerend'. Vakblad Variety is wel positief.

Dood Queen Elizabeth hakte erin bij cast The Crown

05:10

The Crown seizoen 6 deel 1 is nu te zien bij Netflix. Deel 2 volgt op 14 december.