Ga naar de inhoud
Entertainment

Gehorig huis verdeelt Heleen en Michiel in Kopen of Slopen?

Heleen en Michiel in Kopen of Slopen Beeld © RTL

Heleen en Michiel zijn al meer dan een jaar op huizenjacht, maar de oververhitte markt maakt hun zoektocht allesbehalve eenvoudig. Bovendien kunnen ze het maar niet eens worden over de cruciale beslissing: verhuizen of verbouwen? Het koppel hoopt in 'Kopen of Slopen?' tot een definitieve keuze te komen.

“Willen we hier wel de rest van ons leven blijven wonen?”

Heleen en Michiel hebben een fijn, maar gehorig huis in Zeist. Als hun twee dochtertjes op bed liggen, kan het stel nauwelijks geluid maken in hun woonkamer zonder hun kleintjes wakker te maken: "We kijken dan met een koptelefoon op een leuke film", legt Michiel uit. De ruimte is ook schaars en aangezien Michiel vanuit huis werkt, moet hij noodgedwongen in hun slaapkamer zijn werk verrichten. "Het bureautje staat letterlijk naast het bed", vertelt Heleen voor de camera's.

De kloof tussen Heleen en Michiel wordt steeds groter als het gaat om hun beslissing. Heleen ziet potentie in het uitbreiden en verbouwen van hun huis, terwijl Michiel liever gaat verkassen. Ze hebben al talloze discussies gevoerd, maar ze weten maar niet wat de beste keuze is. "Willen we hier wel de rest van ons leven blijven wonen?" vraagt Michiel zich hardop af. Hun verhuisplannen verlopen ook niet soepel, omdat ze niet op één lijn liggen qua woonwensen. Zo houdt Michiel van een modern huis en is Heleen juist op zoek naar een sfeervol stulpje. 

Vanaf
Lees ook:
Vanaf maandag 6 november: Kopen of Slopen?

Het stel heeft 90 dagen de tijd om een definitieve keuze te maken: kopen of slopen? De huizenprijzen in Zeist zijn de laatste jaren geëxplodeerd, wat makelaar Alex van Keulen ertoe aanzet hen mee te nemen naar bezichtigingen buiten hun oorspronkelijke zoekgebied. Bij hun eerste bezichtiging in Ede raakt Heleen meteen enthousiast: "Ze sprong bijna uit de auto. (…). Ze zag haar droomhuis", vertelt Alex. Maar helaas blijkt het uiteindelijk niet binnen hun budget te liggen.

De 90 dagen verstrijken en het lijkt erop dat slopen de enige optie is. "Ik vind het wel heel jammer, maar ik ben ook benieuwd wat er hier kan gebeuren", vertelt Michiel. "Het geeft ook rust", vult Heleen haar man aan. Architect Britta van Egmond komt langs bij het stel en markeert met haar spuitbus wat er gesloopt moet worden. "Ik schrok toen Britta die grote kruizen zette. (…). Ik weet dat die muren eruit gaan, maar het voelt toch als een soort vandalisme", geeft Heleen toe.

Nieuw
Lees ook:
Nieuw woonprogramma met Caroline Tensen: Kopen of Slopen

Vol goede moed beginnen Heleen en Michiel met het slopen, waarna een professioneel team de aanbouw verzorgt. Het eindresultaat is verbluffend: "Het is veel groter dan ik had gedacht", zegt Heleen vol ongeloof. Ook Michiel, die in eerste instantie niet wilde verbouwen, is onder de indruk: "Slot Zeist: eat your heart out!" grapt hij.

Kopen of Slopen? zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4 en Videoland. 

Ben jij benieuwd hoe het nu, maanden na de opnames, met Heleen en Michiel en hun droomhuis gaat? Je ziet het in de video hieronder. 

Wat hebben Heleen en Michiel veranderd aan woning na opnames?

04:04