Ga naar de inhoud
Entertainment

Trijntje Oosterhuis herdenkt vader tijdens kerstconcerten

Trijntje Oosterhuis Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis zal dit jaar tijdens de reeks kerstoptredens die zij verzorgt stilstaan bij het overlijden van haar vader Huub eerder dit jaar. Tijdens de Soulful Christmas-concerten zal zij de tekstdichter gedenken en in elk geval één nummer zingen dat door hem geschreven is, 'Ken je mij'.

Tijdens kerst en de feestdagen gedenken we uiteraard allemaal diegene die we helaas moeten missen en daar zal Trijntje ook een moment voor nemen"

"De concerten staan uiteraard in het teken van kerst met mooie kerstliedjes", laat de concertorganisator weten. "Tijdens kerst en de feestdagen gedenken we uiteraard allemaal diegene die we helaas moeten missen en daar zal Trijntje ook een moment voor nemen."

Trijntje
Lees ook:
Trijntje zingt emotioneel lied over overleden vader Huub Oosterhuis

De zangeres verzorgt de Soulful Christmas-concerten van 27 tot en met 30 december in de Dominicuskerk in Amsterdam. Tijdens de optredens wordt zij bijgestaan door diverse vrienden, zoals de ZO! Gospel Choir, Alain Clark en Edsilia Rombley. De kaartverkoop is van start gegaan.

Trijntje
Lees ook:
Trijntje en Tjeerd: 'Ondanks verdriet is hart vervuld met liefde'

Huub Oosterhuis overleed begin april op 89-jarige leeftijd na een kortstondig ziekbed. Hij maakte sinds de jaren zestig naam als dichter en Bijbeluitlegger die de Bijbelse boodschap op hedendaagse wijze probeerde te vertolken.

Daphne Bunskoek gaat Huub Oosterhuis missen: 'Heel bijzondere man is overleden'

02:11