Ga naar de inhoud
Entertainment

Tanja bang dat oom vergiftigd wordt door vrouw die uit is op zijn huis in Oplichters Aangepakt

Roger en Vandu in Oplichters Aangepakt Beeld © RTL

In 'Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt' is een manipulatieve vrouw uit op het huis van een man op leeftijd. En dat is niet de eerste keer... De dame in kwestie heeft eerder een huis uit dezelfde straat geërfd van een bejaarde vrouw voor wie ze zou hebben gezorgd.

"Die vrouw is alleen op geld uit"

Tanja heeft contact gezocht met Kees van der Spek, omdat haar 79-jarige oom Roger in handen is gevallen van een oplichtster. Hij woont al lange tijd in Canada. Zijn vrouw is overleden in coronatijd en omdat ze geen kinderen hebben, trekt Tanja aan de bel. Roger lijdt aan chronische leukemie. Hij laat aan Tanja weten dat er een 25 jaar jongere vrouw is die voor hem wil zorgen, maar dan wil ze wel in zijn testament komen te staan. Ze aast op het huis van Roger, ter waarde van 1,5 miljoen Canadese dollars. "Ze wonen niet samen", weet Tanja. Wel woont de vrouw, genaamd Vandu, in dezelfde straat.

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek waarschuwt voor dodelijk drankje op Bali

Tanja komt erachter dat de dame in kwestie in een huis woont dat ze eerder geërfd heeft van een oudere vrouw die ook hulpbehoevend was. Tanja heeft contact met buurtgenoten van haar oom in Canada: "Die maken zich ook al een hele tijd zorgen, want zij zeggen ook: 'Die vrouw is alleen op geld uit.'" Inmiddels heeft Tanja geen contact meer met haar oom en denkt ze dat Vandu de familie geblokkeerd heeft op de telefoon van Roger.

Ze is bang dat Vandu haar oom wil vergiftigen en daarom is er geen tijd te verliezen. Kees en Tanja vertrekken naar Toronto. Daar spotten ze na een paar dagen Vandu en ze besluiten haar te confronteren. "Je moet hem met rust laten. Je hebt al een huis gekregen via een erfenis", zegt Kees. "Ik ben helemaal nergens op uit", antwoordt ze. Roger staat ook buiten: "Tanja, stop ermee. Jij hebt heel erge dingen geschreven naar Vandu", zegt hij tegen haar. Ze legt uit dat ze geen e-mail heeft geschreven naar Vandu: "En dat jij dat gelooft, vind ik heel erg."

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek confronteert kwakzalver in Oplichters Aangepakt: 'Mensen genezen niet door jou'

Naast Kees en Tanja komen ook de buren naar buiten. Ook zij proberen Roger voor Vandu te behoeden. "Ik hou van deze vrouw", zegt Roger. "Ik hou ook van jou", antwoordt Vandu, waarop Kees alleen met Roger wil praten. Hoewel Vandu tegensputtert, vraagt Roger toch of ze even weg kan gaan. Na een goed gesprek gaan Tanja en Roger zelfs uiteten, waarna hij lijkt in te zien dat Vandu niet zuiver op de graat is. Hij vraagt aan haar om zijn huissleutel weer in te leveren en laat haar weten dat hij geen contact meer wil.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5. Bij Videoland kijk je het programma terug. 

In de video hieronder reageert Kees op de veelbesproken uitzending. 

Is oplichtster Vandu gestopt met manipuleren Roger?

01:06