Ga naar de inhoud
Entertainment

AVROTROS maakt docu over Miss Nederland Rikkie Kollé

Rikkie Kollé Beeld © ANP

AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen (26) werken aan een documentaire over Rikkie Kollé (22). Dat hebben de omroep en de maker vrijdag bekendgemaakt. Rikkie won in juli als eerste transvrouw de Miss Nederland-verkiezing. Na de winst kreeg ze online duizenden onlinehaatberichten en doodsbedreigingen. De film heeft als titel 'De mooiste vrouw van Nederland' en is op 21 december bij de NPO te zien.

'Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit', staat in een korte toelichting op de film. 'In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe.'

Miss
Lees ook:
Miss Nederland Rikkie Kolle: 'Doodsbedreigingen laten zien dat we er nog lang niet zijn'

Jesse volgde Rikkie de afgelopen maanden tijdens haar voorbereidingen voor de Miss Universe-verkiezingen. De Nederlandse Miss is vrijdag vertrokken naar El Salvador. De regisseur reist volgende week ook af naar het land, voor opnames tijdens de verkiezing die 18 november plaatsvindt.

Miss
Lees ook:
Miss Nederland Rikkie Kolle hoopt jonge queers te helpen

Jesse maakte eerder onder meer voor Videoland een veelgeprezen documentaire over atleet Bibian Mentel.

Rikkie Kollé geïnspireerd door winst Loiza Lamers in HNTM

08:50
Bron: ANP/RTL Boulevard