Ga naar de inhoud
Entertainment

Broer Natalee Holloway zet grote vraagtekens bij 'veranderde' Joran van der Sloot

Beth Holloway Beeld © ANP

Matt Holloway, de broer van de in 2005 vermoorde Natalee Holloway, is er niet van overtuigd dat Joran van der Sloot (36) zoals hij zelf zegt God heeft gevonden. Hij staat dan ook niet voor zichzelf in mocht Joran ooit vrij komen, zo vertelt hij aan de Amerikaanse entertainmentwebsite 'TMZ'.

Joran bekende vorige week tegenover de FBI dat hij Natalee Holloway heeft vermoord. Dat zou zijn gebeurd door haar te trappen en daarna een grote steen op haar hoofd te gooien, zegt hij. De bekentenis is onderdeel van een deal met justitie in de VS die is rondgekomen. In ruil daarvoor krijgt de Nederlander een forse strafvermindering. Geloof in God zou hem ertoe hebben gezet om niet meer te liegen.

Matt, die in het verleden zelf als gevangenisbewaarder heeft gewerkt, vertelt aan TMZ dat hij denkt dat Joran alleen om 'egoïstische redenen' eerlijk is geweest over de dood van Natalee en daarom een deal heeft gesloten. Ook stelt hij Joran 'op zijn donder' te geven mocht hij ooit vrijkomen.

Joran
Lees ook:
Joran van der Sloot bekent moord Natalee voor strafvermindering: 'Ik doodde haar met steen'

Matt vertelt verder aan TMZ dat hij van menig is dat de vader van Joran, een spraakmakende advocaat op Aruba, zich met het onderzoek heeft bemoeid. Bovendien is hij er zeker van dat Joran al die tijd de autoriteiten heeft weten te ontwijken middels corruptie en verwijt dat de Arubaanse regering.

Vader van Joran van der Sloot was 'eigenlijk zijn slaafje'

05:53
Joran
Lees ook:
Joran van der Sloot tijdelijk uitgeleverd aan VS om zaak-Holloway

Joran zit momenteel in Peru al een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Hij is eerder dit jaar door Peru uitgeleverd aan Alabama, omdat hij in die Amerikaanse staat is aangeklaagd voor fraude en de afpersing van de familie Holloway. Zij verdween in 2005 op Aruba. Haar lichaam werd nooit gevonden.