Ga naar de inhoud
Entertainment

Britse bioscoop weigert wereldpremière met Kevin Spacey

Kevin Spacey Beeld © ANP

Een bioscoop in Londen weigert de film 'Control' te vertonen als wereldpremière, omdat Kevin Spacey (64) er een rol in heeft. Volgens Britse media wil de bioscoop 'niet in één adem' genoemd worden met de acteur die afgelopen zomer werd vrijgesproken van meerdere aanklachten van seksueel wangedrag.

"Mijn personeel en ik zijn geschokt dat we in één adem worden genoemd met zijn nieuwe film voor de première"

In de film is Kevin niet te zien, maar is zijn stem wel te horen. Bioscoopbaas Greg Lynn schrijft volgens The Daily Mail in een e-mail aan de filmproducent dat het personeel niet wil dat de film met Kevin vertoond wordt. "Het is ons ter ore gekomen dat Kevin Spacey in uw film te horen is. Het betreft zijn eerste film sinds de rechtszaak. Mijn personeel en ik zijn geschokt dat we in één adem worden genoemd met zijn nieuwe film voor de première."

Kevin
Lees ook:
Kevin Spacey moest met spoed naar het ziekenhuis voor mogelijke hartaanval

Actrice Lauren Metcalfe, die de hoofdrol speelt in Control, vindt dat er geen probleem zou moeten zijn om de film te vertonen in de Prince Charles Cinema in Londen. "Spacey is onschuldig bevonden, wie zijn wij om anders te oordelen?", vraagt ze zich af in gesprek met The Sunday Telegraph. "Kevin Spacey heeft niets verkeerd gedaan."

Kevin
Lees ook:
Kevin Spacey verschijnt voor het eerst in een film na vrijspraak

De wereldpremière van Control, over een belangrijke Britse politica die in een auto zit waarvan de besturing is overgenomen door een mysterieuze belager die aast op wraak, staat nu gepland op 14 november. De film zal dan in de Genesis Cinema in Londen te zien zijn.