Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau van Erven Dorens kritisch over Men's Health-cover Jaap Reesema

Beau van Erven Dorens, Angela Schijf en Jaap Reesema in Casa di Beau Beeld © RTL

Jaap Reesema (38) prijkt binnenkort op de cover van de 'Men's Health'. Een spierbonk à la Arie Boomsma (49) gaat-ie naar eigen zeggen nooit worden, maar strakker in z'n vel zitten voor die shoot wil hij wel. Daar kraakt Beau van Erven Dorens (52) in 'Casa di Beau' echter een kritische noot over.

"Je geeft aan de ene kant een goed en aan de andere kant een bedenkelijk voorbeeld"

Het management van Jaap geeft onlangs aan RTL Boulevard te kennen dat de shoot, die eigenlijk afgelopen september moest plaatsvinden, 'in goed overleg' is opgeschoven vanwege zijn drukke werkagenda in de zomer. Wanneer Jaap precies op de Men's Health-cover te zien zal zijn, is nog niet bekend. 

Beau vraagt Jaap wat hij van de kritiek vindt dat de Men's Health-covermodellen een zeker ideaalbeeld voorschotelen. "Er zijn jongeren die denken dat dat dan het lichaam is dat ze moeten bereiken", citeert hij de critici.

Jaap
Lees ook:
Jaap Reesema traint voor Men's Health-cover: 'Nog nooit krachttraining gedaan'

De zanger, die vroeger op zijn top 112 kilo heeft gewogen, maakt duidelijk dat hij juist hoopt een realistisch beeld neer te zetten. "Daarom wil ik ook niet absurd op die cover gaan staan, maar wel laten zien dat het gewoon kan", zegt hij over de 'metamorfose'. "En als dat ook maar iemand ene beetje motiveert, dan denk ik dat er al iets gewonnen is. Er moet natuurlijk zoals met alles een beetje balans zijn." 

"Je geeft aan de ene kant een goed voorbeeld en aan de andere kant geef je ook natuurlijk een bedenkelijk voorbeeld, want je zegt eigenlijk: dit is het ideale lichaam en zo moet je er eigenlijk uitzien. En om dat te doen, moet je onwijs hard werken", vervolgt Beau zijn tegengeluid. Jaap kan niet anders dan het enigszins te beamen. "Het gebeurt ook vaak in een heel korte tijd en dat is natuurlijk ook niet goed", zegt hij over zijn trainingsschema, die hij dus op de lange baan heeft geschoven.

Jaap
Lees ook:
Jaap over Men's Health-shoot: 'Na dikke periode nu covermodel'

Het is een gevoelig onderwerp voor Angela Schijf, die ook te gast is in Italië en zich mengt in het gesprek. "Ik streef eigenlijk naar dat we het er minder over hebben", zegt ze als Beau zegt te streven naar een atletisch en lenig lichaam zoals zij heeft. "Niet zozeer over mijn lichaam, maar over het algemeen. Ik zit een beetje in de fase dat ik denk, laten we maar gewoon gezond zijn." Eerder vertelde Angela al openhartig over haar eetstoornis.

Angela
Lees ook:
Angela Schijf overspoeld met reacties na openhartigheid over eetstoornis: 'Hartverwarmend'

Dit was de laatste aflevering van dit seizoen Casa di Beau. Je kunt de aflevering terugkijken bij Videoland.

Wij spraken Jaap ook over zijn afvalavontuur voor Men's Health

Jaap Reesema 10 kilo afgevallen voor Men’s Health: 'Ik zie echt verschil'

01:11