Ga naar de inhoud
Entertainment

Vlaamse acteur Nicolas Caeyers beschuldigd van verkrachting minderjarige jongens

Rechtszaak Beeld © ANP

De Vlaamse acteur en influencer Nicolas Caeyers (31) moet dinsdag voor de rechter verschijnen omdat hij als meerderjarige seks zou hebben gehad met minderjarigen. Dit schrijven verschillende Belgische media en bevestigt het Leuvense parket tegenover 'Het Laatste Nieuws'.

De acteur zou de minderjarigen via sociale media hebben benaderd en daarna met hen afgesproken hebben. Nicolas, toen 22 jaar, zou seks hebben gehad met jongens van 13 en 15 jaar oud. Juridisch gezien wordt hij beschuldigd van verkrachting, aangezien minderjarigen nog geen toestemming kunnen geven.

Club
Lees ook:
Club van Sinterklaas-acteur krijgt 9 maanden cel wegens misbruik

Als acteur begon Nicolas als kind in de serie Wittekerke op de Vlaamse zender VTM. Ook was hij te zien in Galaxy Park, een Studio 100-productie die op Ketnet liep van 2011 tot 2014. Deze jeugdserie werd ook in Nederland op televisie uitgezonden.

Marilyn
Lees ook:
Marilyn Manson schikt tegen eigen verwachting in in verkrachtingszaak

Naast zijn acteercarrière is Nicolas ook veel actief op sociale media. Hij werd onder meer op TikTok en Instagram bekend met zijn typetje Sabine. Zijn accounts zijn inmiddels offline gehaald.

VRT heeft alle programma's waarin Nicolas te zien is offline gehaald, net als de Vlaamse zender Play4. Dit doen ze uit voorzorg, omdat het kinderprogramma's betreft. Het gaat om Galaxy Park en een aflevering van Sander & Beter, waarin Nicolas een gastrol had. "Normaal wachten we tot de rechter een uitspraak gedaan heeft, maar voor kinderprogramma’s maken we een uitzondering. We doen dat uit voorzorg", laat een woordvoerder van VRT weten aan Het Laatste Nieuws.