Ga naar de inhoud
Entertainment

Zoon Luca doet boekje open over beschuldigingen Marco Borsato: 'Ik weet iets meer'

Luca Borsato en Marco Borsato Beeld © ANP

Hoewel de familie Borsato niet graag praat over de aantijgingen rondom Marco Borsato (56), doet zijn zoon Luca (24) nu voorzichtig een boekje open over de beschuldigingen. In '30 Minuten Rauw' met Ruud de Wild (54) vertelt hij openhartig over de moeilijke periode waar de familie zich in bevindt.

"Veel mensen horen één kant van het verhaal"

Sinds de aantijgingen aan het adres van Marco is het een moeilijke tijd voor de familie. Daar windt Luca geen doekjes om. "Het is geweest zoals het is geweest en ik denk dat veel mensen dat kunnen beamen of kunnen inbeelden dat het niet altijd makkelijk geweest is. Dat is pas klaar zodra het echt zometeen uitgesproken is en kan er voor mijn vader ook pas een vorm van heling zijn, denk ik. En voor ons eigenlijk allemaal."

Volgens Luca is het nu vooral lastig dat zijn vader niet zijn kant van het verhaal kan doen. "Veel mensen horen één kant van het verhaal, ook omdat mijn vader momenteel niks zegt in de media. Ik denk dat dat de slimste keuze is. Omdat het eerst allemaal onderzocht moet worden, kan hij zijn verhaal nog niet doen."

Er speelt meer dan de mensen denken, aldus Luca. "Natuurlijk weten wij iets meer dan dat er geroepen wordt. (...) Wij weten dat verhaal wel plus wij weten met welke specifieke individuen dan wel mijn pa dan wel de vrouwen in kwestie over wie we praten. Ik weet iets meer, maar ook niet alles. Het is voor ons heel gevoelig om daarover te praten."

Luca
Lees ook:
Luca Borsato maakt nieuwe muziek zonder hulp van vader Marco

Luca voelt zich niet geroepen om inhoudelijk op het onderwerp in te gaan. "Omdat het over een gevoelig onderwerp gaat. En ten tweede, omdat ik daar echt helemaal niks mee te maken heb. Mijn zusje heeft er niks mee te maken, mijn broertje heeft er niks mee en mijn moeder ook niet. Wij staan daar echt volledig los van."

Ook vindt Luca het belangrijk om het werk aan professionals over te laten. "Naast het feit dat wij er eigenlijk ook niks over kunnen zeggen. Aangezien we daarmee misschien wel het hele proces kunnen verstoren. Dus ik denk dat het het beste voor iedereen is om allemaal onze mond te houden en het gewoon te laten aan het OM." 

Luca is blij dat het gezin, ondanks de huidige omstandigheden, momenteel goed functioneert. "Mijn ouders zijn heel liefdevol naar elkaar, ook al zijn ze niet samen. Mijn broertje en ik, en mijn zusje en ik zijn heel close en zien elkaar elke week op donderdag." Ook komt het hele gezin af en toe samen om te koken. "Dus dat zijn we echt weer even bij elkaar en samen. Maar er zit behoorlijk wat spanning op het hele gebeuren."

Luca
Lees ook:
Luca Borsato ontvangt doodsbedreigingen na Voice-schandaal Marco

In januari 2022 stelde het onlineprogramma BOOS misstanden rondom The voice of Holland aan de kaak. In het programma van Tim Hofman kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie.

Eind vorige maand wordt bekend dat Marco wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarige. Hij wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Het is nog niet bekend wanneer Marco zich moet verantwoorden bij de rechter.

John van den Heuvel blij dat slachtoffer Marco Borsato 'eindelijk serieus genomen wordt'

15:41