Ga naar de inhoud
Entertainment

Martien Meiland gilt het uit van angst in achtbaan: 'Ik ben zo bang!'

Screenshot Chateau Meiland / 02-10-2023 Beeld © SBS6 / Talpa

De familie Meiland is voor 'Chateau Meiland' naar de Efteling gestuurd om wat leuke content te maken. Maar niet voor ieder lid van de bekendste reality-familie van Nederland is het bezoekje aan het pretpark even leuk. Pater familias Martien (61) staat doodsangsten uit tijdens een ritje in een achtbaan.

"Dit nooit meer"

De hele familie is opgetrommeld. Dus ook de kleine Claire en nog kleinere Vivé gaan mee. "Zo leuk", zegt Maxime. "Daar zijn we met hen nooit geweest." Volgens Maxime is het ook zeldzaam dat ze met de hele familie weggaan. "Wij gaan nooit met de hele familie weg. Ik ben ook benieuwd of zij het leuk vinden vanmiddag." Maxime hoopt op voorhand al dat Martien in een spannende achtbaan gaat. "Dan zeg ik: Kom op, pap. We doen het."

Als Martien de achtbaan alleen al ziet, schrikt hij zich een hoedje. "Is dat 'm?" vraagt hij met enige angst in zijn stem. Later in de rij vraagt hij aan een medewerker of het eng is. "Ja, hij gaat wel hard hoor", antwoordt het meisje. En dat zorgt direct al voor nog meer angst bij Martien, die met frisse tegenzin het karretje instapt.

Erica
lees ook:
Erica Meiland geen ster in oppassen: 'Vivé is van de trap gevallen'

Nog voor de Meilandjes bovenin zijn, krijgt Martien het al te kwaad. "Ik ben zo bang!" roept hij naar Erica, die naast hem zit. Als de afdaling eenmaal in is gezet, gilt de voormalig kasteelheer enkel nog. "Aaaaaaah! Aaaah!" klinkt het door de nationale kijkbuis heen, maar ook in de oren van de mensen die met Martien in de attractie zitten. Na afloop van het ritje weet hij dan ook zeker: "Dit nooit meer."

RTL Boulevard sprak Martien onlangs nog over het hernieuwde kijkcijfersucces van Chateau Meiland, maar óók over het gerucht dat de familie op zoek is naar een nieuwe villa. In de video hieronder zie je wat Martien daarover te zeggen heeft:

Talpa
lees ook:
Talpa verklaart verwijderde scène uit Chateau Meiland

Martien Meiland geeft opheldering over geruchten nieuwe miljoenenvilla: 'Kunnen we niet betalen'

02:09

Chateau Meiland zie je iedere maandag om 20.30 uur bij SBS6. Een aflevering gemist? Terugkijken kan hier