Ga naar de inhoud
Entertainment

'Jasmijn durft te vragen wat ik al drie afleveringen wil weten: waarom draagt Haico een bandana?'

Boer Haico uit Boer zoekt Vrouw Beeld © Screenshot Boer zoekt Vrouw 1 oktober/KRO-NCRV

Romilde van Dongen (41) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van dateprogramma's op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Elke zondagavond zit ze klaar voor datende boeren in 'Boer zoekt Vrouw' en pent ze voor ons neer wat haar opvalt.

"Oh jee, die twee zijn water en vuur, dat wordt nog wat tijdens de logeerweek"

Eindelijk zat er wat vaart in de uitzending van Boer zoekt vrouw Europa. Letterlijk, want er werd geklommen, gevaren, circusacts geoefend en asperges geschild tijdens de dagdates. Terwijl boer Richard genoot van al het vrouwelijk schoon om zich heen, had de verlegen boerin Bernice het zwaar zonder haar vertrouwde dieren en boerderij. Het gestuntel, de ongemakkelijke momenten, het niet kunnen flirten: och, het was weer smullen om mee te mogen kijken met de dates van de boeren.

Boer Richard moet even op stoom komen. Na het mountainbiken moet er gepraat worden met zijn vrouwen en dat is lastig. Hij begint een verhaal over hoe hij in het Slowaaks één van zijn machines 'de mooie vrouwenmachine' noemt. Dat interesseert me echt niks, Richard. Maar zijn vrouwen hangen aan zijn lippen.

Tijdens de mime-cursus pakken ze allemaal hun moment en maken flink oogcontact, dat is hij niet gewend. Het kiezen vindt Richard knap lastig: "Ze hebben allemaal leuke dingen."  Hij kiest voor Robin! Wat een verrassing. Dat wordt zuurkoolschotel met ananas met de vegetarische Robin. Marijke en Marlies mogen ook mee naar Slowakije.

'Boerin
Lees ook:
'Boerin Bernice zou weleens de verrassing van BzV Europa kunnen worden'

Boer Piet gaat pottenbakken met zijn vrouwen. Serieus? Toch levert het leuke gesprekken op. Piet krijgt meer klei, omdat hij zulke grote handen heeft. Anke houdt wel van grote handen. Oké, goed om te weten, Anke. Adrie vindt dat Piet weinig vragen stelt. Volgens Eugenie moet Piet naar zijn gevoel luisteren en niet naar zijn hoofd.

Mijn hoofd tolt al na al deze wijsheden van de vrouwen. Er kriebelt al wat bij Piet, bekent hij. Maar voor wie? Adrie denkt dat het over haar gaat, maar Eugenie ook. Oh, oh. Piet, houd ons niet langer in spanning! De Duitse Anke mag mee naar de logeerweek. Ook Gea en de gevoelige Eugenie. Oei, Adrie loopt weg, ze moet huilen. Dat pottenbakken gaat je niet in de koude kleren zitten.

Piet uit Boer zoekt Vrouw wordt ongemakkelijk van persoonlijke vraag

00:55

Een blauw hoofddoekje voor boer Haico vandaag. Met zijn vijf vrouwen heeft hij een taartproeverij. De vrouwen van boer Haico zijn compleet verschillend. Ellen biecht op dat ze al een beetje verliefd is. Nouk en Jasmijn worden wat stiller als de rest zo aanwezig is. De andere vrouwen flirten erop los.

Dan durft Jasmijn te vragen wat ik al drie afleveringen wil weten: waarom draagt Haico een bandana? Hij trekt het doekje van zijn hoofd en onthult zijn kalende hoofd. Zo, wat een stoere move. De vrouwen zijn lief voor hem, Haico is goed zoals hij is.

Kiezen vindt ook Haico lastig. Ik ben benieuwd, gaat Haico voor de stille of de drukke dames? Hij kiest voor Jasmijn, wat leuk: ook een stille vrouw! 'Ik voel al kriebels'-Ellen mag ook mee naar Denemarken en 'camper'-Wendy is er ook bij.

'Ik
Lees ook:
'Ik kan niet geloven dat Richard uit BzV nog nooit een relatie heeft gehad'

De mannen van boerin Bernice vechten om haar hand. De mannen proberen een gesprekje aan te knopen, wie zit er achter dat mooie gezichtje? De activiteit kan Yorick gestolen worden, hij is vooral benieuwd naar haar.

Als een boer met kiespijn hangt Bernice in de touwen. "Hoe moet ik hier in hemelsnaam flirten met de mannen?" vraagt ze zich af. Johan is teleurgesteld, Bernice stelt geen vragen. Daar heeft Ype Jacob geen last van, hij ziet al wat opbloeien.

Het kiezen is ook hier moeilijk, want waar ben je naar op zoek als je nog nooit verliefd bent geweest? Yvon helpt: "Welke man zie je graag, zoals ze in België zeggen?" Dat is makkelijk: Yorik, Johan en Ype Jacob gaan logeren op de boerderij in Zweden. Goede keuze, want ik denk dat de andere Johan - veearts in opleiding - zelf al was afgehaakt.

BzV-kijkers
Lees ook:
BzV-kijkers voelen mee met overrompelde Bernice: 'Is ook te gek'

Tot slot Claudia. Ook zij geniet van de aandacht van haar mannen. Haar hoofd draait overuren tijdens het asperges oogsten. De mannen proberen hun momentje te pakken met haar. 'Spiri' Jan-Willem voelt al van alles, zijn hart wil openbreken en hij wil die energie met haar verbinden. Rustig aan, Jan-Willem.

René is vooral geïnteresseerd in de boerderij, tot grote irritatie van Bob. "We zijn voor de liefde hier!" Zo is het, Bob. Claudia checkt bij de mannen of ze het nog wel ziet zitten, dat maakt de keuze voor haar misschien wat makkelijker. Helaas, ze willen allemaal nog mee.

Dus knoop doorhakken, Clau! Dat doet ze: mijn favoriet Paul mag mee naar Frankrijk, net als René en Bob. Oh jee, die twee zijn water en vuur, dat wordt nog wat tijdens de logeerweek.

Boer zoekt Vrouw Europa zie je elke zondag om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en kijk je hier terug.