Ga naar de inhoud
Meer beschuldigingen

Bill Cosby aangeklaagd voor verkrachting in 1972

Beeld © ANP

Bill Cosby (86) wordt opnieuw aangeklaagd, dit keer omdat hij in 1972 een serveerster gedrogeerd en verkracht zou hebben. De komiek heeft zelf nog niet gereageerd op het artikel van muziektijdschrift 'Rolling Stone'.

Donna Motsinger, de vrouw in kwestie, werkte in de jaren zeventig in restaurant The Trident in Sausalito, Californië, waar ze de acteur en komiek ontmoette.

Hij zou haar hebben uitgenodigd voor zijn show in het Circle Star Theater, waar ze onderweg een glas wijn kreeg en later een aspirine omdat ze zich niet lekker voelde. Na het innemen daarvan zou ze buiten bewustzijn zijn geraakt, waarna hij haar verkracht zou hebben. Motsinger werd weer wakker in haar eigen huis en droeg alleen nog ondergoed.

Bill
Lees ook:
Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Vorige maand werd Cosby ook aangeklaagd voor seksueel misbruik van zangeres Morganne Picard en in juni nog door twee andere vrouwen.

De afgelopen jaren is hij door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. In 2018 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie tot tien jaar voor het misbruik van Andrea Constand, maar hij werd in 2021 weer vrijgelaten omdat het proces oneerlijk zou zijn verlopen.

Janice
Lees ook:
Janice Dickinson en acht andere vrouwen klagen Bill Cosby aan voor aanranding