Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Crutzen wint Gouden Kalf voor beste hoofdrol in dramaserie

Beeld © ANP

Eva Crutzen (36) heeft een Gouden Kalf gewonnen voor beste hoofdrol in een dramaserie. Eva krijgt de prijs voor haar rol in de serie 'Bodem'. Dat is vrijdag bekendgemaakt in de talkshow 'Khalid & Sophie', die op het Gouden Kalveren Gala in Utrecht wordt gemaakt. De actrice besloot de prijs op te dragen aan de onlangs overleden actrice Wimie Wilhelm.

De prijs werd uitgereikt door cabaretière Soundos El Ahmadi. "Ik heb eigenlijk maar een ding te zeggen. En dat is dat ik hem opdraag aan Wimie Wilhelm", zei een geëmotioneerde Eva bij het in ontvangst nemen van de prijs. "Twee weken geleden hebben we afscheid van haar moeten nemen. Wimie heeft me niet alleen als maker en als actrice gevormd en geïnspireerd, maar vooral als mens." Actrice Wilhelm overleed op 16 september op 62-jarige leeftijd.

Khalid
Lees ook:
Khalid & Sophie reiken Gouden Kalf voor beste hoofdrol uit

De serie Bodem gaat over de destructieve en vrijgezelle Cat (Eva). De 37-jarige Cat krijgt te maken met een groot verlies in haar familie, waarover niet wordt gepraat. Ze probeert zich staande te houden, maar mensen om haar heen maken zich zorgen over haar. Eva speelt niet alleen de hoofdrol, maar nam ook de regie en het script van de zesdelige dramaserie voor haar rekening. Shahine El-Hamus (Bestseller Boy) en Ahlaam Teghadouini (SiHAME) grepen naast het beeldje.

"Wimie heeft me niet alleen als maker en als actrice gevormd en geïnspireerd, maar vooral als mens"

Andere Gouden Kalveren worden vrijdagavond uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De Nederlandse Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber van de prestigieuze film- en serieprijzen.