Ga naar de inhoud
Entertainment

Coen en Sander per direct niet meer te horen bij Radio 538

Sander Lantinga en Coen Swijnenberg Beeld © ANP

Coen Swijnenberg (43) en Sander Lantinga (47) zijn per direct niet meer te horen bij Radio 538. Dat bevestigt een woordvoerder van de Talpa-radiozender tegenover het ANP. Donderdag werd bekend dat Coen en Sander overstappen naar de nieuwe radiozender JOE, waar zij de ochtendshow voor hun rekening gaan nemen.

"Coen en Sander hebben opgezegd bij Radio 538 en daarom zijn zij per direct niet meer te horen", laat een woordvoerder van 538 desgevraagd weten. Hun contract bij de Talpa-zender loopt nog tot eind oktober, aldus de woordvoerder. Voor de nieuwe ochtendshow bij JOE is nog geen startdatum genoemd.

Coen
Lees ook:
Coen & Sander verlaten Radio 538 en Veronica voor JOE: 'Blij en trots'

Het programma De 538 Lunch, dat normaal gesproken van maandag tot en met donderdag gepresenteerd wordt door Coen, werd donderdag gepresenteerd door Niek van der Bruggen. De Coen & Sander Show, die elke vrijdag op 538 te horen is, wordt deze week overgenomen door Frank Dane en zijn team.

Sander
Lees ook:
Sander Lantinga: 'Ik was lui geworden bij de Coen & Sander Show'

Sander is voorlopig nog wel te horen bij Radio Veronica. Dat zegt de dj donderdagmiddag in zijn show Werktitel op de zender. "Ik heb zelf een soort van ontslag genomen", zegt hij aan het begin van zijn uitzending. Op de vraag van zijn sidekick tot wanneer hij nog bij Veronica te horen is, antwoordde hij dat niet precies te weten. "Dat weet ik niet. Dat moet allemaal nog even samenkomen. Voorlopig zit ik nog eventjes hier."

De radio-dj zegt ook dat het vertrek bij Veronica hem zwaar valt. "Ik heb een leuk jaar gehad hier met lieve mensen en de beste muziek. Maar we kregen de kans om de ochtend te doen bij een zender in opbouw."

Coen en Sander na zwoele zomervakantie solo verder: 'Terug naar de basis'

02:30