Ga naar de inhoud
Mogelijk aanwezig

Gijzeling Bas Muijs: justitie wil ook ex-vriendin vervolgen

Bas Muijs Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie is voornemens om ook de ex van Bas Muijs (46) te vervolgen. Dat heeft de officier van justitie laten weten op de laatste voorbereidende zitting van het proces, eerder deze maand. Dat vertelt een woordvoerder van het OM aan RTL Boulevard. Bas Muijs is volgens justitie in maart gegijzeld, zwaar mishandeld en het slachtoffer geworden van poging tot doodslag door de partner van zijn ex-vriendin.

Waarvan de vrouw precies wordt verdacht wil justitie nog niet zeggen, maar volgens bronnen van RTL Boulevard zou zij mogelijk aanwezig zijn geweest tijdens de gijzeling.

De 40-jarige bouwvakker, Harry W., is sinds kort op vrije voeten in afwachting van een inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Hij kwam al twee keer eerder voor de rechter tijdens een voorbereidende zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk werd behandeld.

GTST-collega's
Lees ook:
GTST-collega's steunen Bas Muijs: 'Ongelooflijk sterke jongen'

Yvonne Coldeweijer meldde gisteravond op haar Instagram-kanaal dat zij van meerdere kanten informatie zou hebben ontvangen dat Bas Muijs de vrouw zou hebben misbruikt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat aan RTL Boulevard weten dat er geen strafrechtelijk onderzoek loopt naar de vermeende aanleiding en voorgeschiedenis van het incident.

Geruchten

Bronnen vertellen aan RTL Boulevard dat er geen aangifte is gedaan van verkrachting. Volgens Petra Breukink, de advocaat van Muijs, zijn de geruchten 'pertinent onjuist'. Ze laat aan RTL Boulevard weten dat de feitelijk onjuiste informatie schadelijk is voor haar cliënt.

"Dat zijn bizarre en ongegronde beschuldigingen. Er is geen strafzaak geweest, er is geen onderzoek geweest, er is niet eens een aangifte gedaan. De officier van justitie heeft meteen gezegd: dit is geen strafbaar feit, hier gaan we niet mee verder. Muijs is enkel slachtoffer van een ernstig strafbaar feit", aldus Breukink.

Volgens Breukink heeft de berichtgeving over de feiten een 'enorme impact' gehad op Muijs. "Het raakt hem enorm dat zijn naam overal in de media te vinden is. Dat rakelt ook alles weer op. Hij probeert het een plekje te geven. Maar hij krijgt ontzettend veel steunbetuigingen en dat doet hem enorm goed", zegt Breukink.

Het verzoek om mediaton kwam volgens de advocaat van de verdachte en niet van Muijs zelf. "Hij heeft aangegeven, ik sta daar wel voor open en wil daar wel aan meewerken. Dat staat los van de strafzaak, die zal gewoon doorgaan", zegt Breukink. "Hij heeft hiermee ingestemd om bij de verdachte inzicht te creëren in de impact van het ernstige feit. Niet alleen op Bas, maar ook op zijn gezin."

Acteur
Lees ook:
Acteur Bas Muijs gegijzeld en mishandeld door Arnhemmer

Spijkerpistool

Gisteren werd bekend dat Muijs in maart dit jaar is gegijzeld, mishandeld en afgeperst. De verdachte zou een geldbedrag van 35.000 tot 50.000 euro hebben geëist van de acteur.

Er zou met een spijkerpistool langs hem zijn geschoten om hem te bedreigen. Ook zou hij in een wurggreep zijn gehouden door de verdachte. Daarnaast moest hij bekennen dat hij zijn vriendin zou hebben misbruikt. Een filmpje hiervan zou online gezet worden als hij niet zou betalen. Uiteindelijk wist de acteur de dader ervan te overtuigen dat hij naar het ziekenhuis moest en kwam er een einde aan de gijzeling.

Bas Muijs werd gewurgd: ‘Tragedie van jewelste voor hem’

07:02