Ga naar de inhoud
Entertainment

Kane brengt nieuw nummer uit en tekent bij 'warme nest' Sony Music

Beeld © ANP

Bijna tien jaar nadat Kane uit elkaar ging, brengt de Haagse rockband dinsdag een nieuw lied uit. De single heet 'What Are you Waiting For?' Ook maken Dinand Woesthoff (51) en Dennis van Leeuwen (52), oprichters van Kane, bekend te tekenen bij Sony Music.

"Soms is 1 plus 1 meer dan 2. Met Dinand en Dennis is 1 plus 1 pure magie… en de magie is terug!"

"We doen het omdat we het willen en mogen, muziek uit passie, muziek omdat het is waar we het meest gelukkig van worden", zegt Dinand. Volgens Dennis keert het duo terug op 'het vertrouwde en warme nest dat Sony Music heet'. "Met hun enorme vertrouwen in de oude en vooral ook, nieuwe muziek van Kane kijk ik uit om samen met Sony het laatste hoofdstuk van het Kane-boek te schrijven. Wat een luxe!"

Toon Martens, Managing Director Sony Music Benelux, is erg blij met de komst van Woesthoff en Van Leeuwen. "Soms is 1 plus 1 meer dan 2. Met Dinand en Dennis is 1 plus 1 pure magie… en de magie is terug! Dit is Nederlandse popgeschiedenis die zich voor je neus afspeelt."

Goed
Lees ook:
Goed nieuws! Extra concert van Kane in de Ziggo Dome

Kane werd in 1999 opgericht door Dinand en Dennis. Met hits als 'Rain Down On Me', 'No Surrender' en 'Come Together' scoorde de band grote hits. In 2014 ging de groep uit elkaar. Deze zomer werd bekend dat er werd gewerkt aan een vierdelige docuserie, getiteld KANE: A Story Recorded. Maandag, toen de documentaire in première ging, maakt de band ook bekend volgend jaar weer op te treden. Op 4 en 5 juni vinden twee concerten plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Première Kane-docu markeert 'begin van een ontzettende viering'

01:00