Ga naar de inhoud
Entertainment

Thijs Boermans weet zich geen raad met hormonale Anna Nooshin

Thijs Boermans en Anna Nooshin Beeld © ANP

Thijs Boermans (26) wordt voor het eerst vader en dus zijn alle zwangerschapsperikelen nieuw voor hem. Zo heeft hij geen flauw idee hoe hij met zijn zwangere vriendin Anna Nooshin (36) moet omgaan. In de podcast 'Borrelpraat' vraagt hij zijn vriend Niels Oosthoek (33), die al vader is, om wijze raad.

"Ik ben een beetje een weg aan het zoeken naar wat mijn functie nou eigenlijk is tijdens een zwangerschap" 

Thijs geeft in de podcast toe dat hij 'een beetje hulp' nodig heeft. "Ik ben een beetje een weg aan het zoeken naar wat mijn functie nou eigenlijk is tijdens een zwangerschap." Volgens de acteur zijn de verhoudingen in zijn relatie helemaal veranderd. "Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat als de vrouw de baby aan het maken is, jij helemaal niks te zeggen hebt. Maar waar vinden we daar de balans in Niels?"

In de tussentijd heeft Thijs wel al een aantal vuistregels onder de knie: "Als zij nou slecht heeft geslapen, dan moet ik bijvoorbeeld nu niet te veel gaan praten. Dan moet ik er voor zorgen dat ik alleen ontbijt maak en dan moet ik gewoon weg zijn. Gaan trainen of zo." Als Anna echter wel een goede nachtrust heeft gehad, dan heeft de acteur 'meer beweegruimte'. "Maar als ik heb gesnurkt in de nacht, dan krijg ik het al te horen. Het gaat zo ver dat ik soms ook denk: oh, ik moet niet te hard snurken of ademen. Misschien adem ik wel te hard." 

Hij weet vooral dat hij zijn vriendin niet tot last moet zijn tijdens deze hele zwangerschap. "Want dat is op dit moment het enige wat ik ben: een last." 

Thijs
Lees ook:
Thijs Boermans maakt korte metten met 'zure' reacties op zwangerschap Anna Nooshin: 'What the fuck'

De acteur krijgt sinds de zwangerschap van zijn vriendin met veel dilemma's te maken. Zo geeft hij als voorbeeld: "Misschien is het zelfs beter als ik voorstel dat ik terugkom op het moment dat ze dat graag wil, maar dat wil ze ook niet." Hij moet er namelijk wel 'de hele tijd zijn', vindt Anna.  

Vooral hun slaaproutine zit Thijs dwars. Hij wil niet Anna's nachtrust verstoren. "Ik voel me dan zo verschrikkelijk schuldig dat ik mijn vrouw, die mijn kind ook aan het maken is, wakker houdt. Terwijl ze al twintig keer per nacht naar het toilet moet, want die hele blaas wordt weggeduwd door het kindje."

Thijs
Lees ook:
Thijs Boermans vindt zwangerschap Anna Nooshin 'fucking eng'

Naast deze routine is er nog meer veranderd in het leven van Thijs. Zo moet hij onlangs ook afscheid nemen van zijn favoriete parfum. Deze wil Anna namelijk sinds de zwangerschap niet meer ruiken. "Nu draag ik al een maand of drie geen parfum. (...) Mijn eigen ritueeltjes lopen totaal over hoop. Ik denk: laat me ook niet in de badkamer zijn als zij haar dingetjes moet doen. Voordat ik zomaar een la ongevraagd open ga doen om een wattenstaafje te pakken of zo. Dan krijg ik dat te horen." 

Om deze zwangerschap zo goed mogelijk door te komen, heeft Thijs inmiddels een boekje aangeschaft om zich in te lezen. "Zwangerschap Voor Mannen", heet het. "Ik voel me zo treurig", grapt hij. In de tussentijd kijkt de acteur vooral uit naar het tweede trimester. Want deze schijnt - volgens het boekje - beter te zijn. "Dan kan je de gelukkigste partner hebben die er is. Daar hoop ik echt op." 

Thijs Boermans zin in ouderschap met Anna Nooshin: 'Het voelt goed genoeg'

02:41