Ga naar de inhoud
Entertainment

Erfenis van 10.000 euro brengt Ruben Nicolai naar klooster

Ruben Nicolai Beeld © RTL

Ruben Nicolai (48) gaat deze week in 'De Erfgenaam' op zoek naar de rechtmatige erfgenamen van meer dan 10.000 euro. Na onderzoek komt hij uiteindelijk in een klooster terecht waar hij meer leert over de bijzondere familie van de erflaatster.

"We hebben een erfgenaam"

Deze aflevering draait om de zaak van Willebrorda Johanna Vuurpijl. Zij is in 1996 in Den Haag overleden en heeft haar eigendommen nagelaten aan haar zus Martina Francina Vuurpijl, maar deze erfenis is nooit toegekend. "Ik denk dat er al die tijd gezocht is naar iemand die niet te vinden was", legt erfgenamenonderzoeker Klaas Zondervan uit.

Ruben reist af naar Den Haag, waar zowel Willebrorda als haar zus hebben gewoond. Daar komt hij erachter dat Martina is overleden. De zoektocht naar de erfgenaam gaat door. Aan de hand van verschillende aanwijzingen komt de presentator bij een klooster terecht. 

Ruben
Lees ook:
Ruben Nicolai verrast in De Erfgenaam werkloze Tyler met erfenis van 37.000 euro

Zó reageert erfgenaam Hans op onverwachte erfenis

01:44

Twee zussen van Willebrorda blijken in het klooster te hebben gewoond en de zusters die daar tot op heden nog rondlopen, hebben deze zussen gekend. "Ik heb hen verzorgd", zegt zuster Liduina. Ook Willebrorda zelf kwam regelmatig langs in het klooster om haar zussen te bezoeken. "Als ze dan kwam, zaten ze in een kamer. Wil rookte als een ketter." 

Na alle familieverhalen te hebben gehoord, gaat Ruben verder met zijn zoektocht. Het spoor loopt dood, omdat bijna alle familieleden geen kinderen hebben gekregen en dus geen erfgenamen hebben.

Met een beetje hulp van Klaas weten ze bij de andere kant van de familie wel levende nabestaanden te achterhalen. "Het is hem. (…) We hebben een erfgenaam", zegt Ruben enthousiast.

Ruben
Lees ook:
Ruben Nicolai doet mysterieuze ontdekking in De Erfgenaam

Als Ruben op de afgesproken plek aankomt, zit erfgenaam Hans Swaak al op hem te wachten. Ruben wil hem in eerste instantie blij maken met de volledige erfenis, maar dan blijken er nog meer erfgenamen te zijn.

De erfenis bedraagt 10.284,34 euro, maar nu er meer erfgenamen blijken te zijn, komt er een ander bedrag uit. "Ik hoop jou toch blij te kunnen maken met 1.285,55 euro", zegt Ruben tegen Hans. Ondanks dat het bedrag een stuk lager is uitgevallen, is Hans toch blij.

De Erfgenaam zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.