Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Simons shockeert kampleden met meesterzet in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson Beeld © RTL

In 'Expeditie Robinson' is de spanning om te snijden. Na het verliezen van de proef wordt kamp Noord naar de Eilandraad gestuurd, waar Eva Simons (39) met haar tactische plan zorgt voor een hoop verbaasde blikken.

"Dit had niemand zien aankomen"

De kandidaten van Expeditie Robinson zijn er weer helemaal klaar voor om tegen elkaar te strijden in een nieuwe proef, totdat Nicolette Kluijver met onverwacht nieuws komt: "De kampen zijn uit balans en dat gaan we herstellen." De expeditieleden worden opnieuw verdeeld in twee kampen en aan model Chelsey Weimar en roeister Ilse Paulis de taak om deze herverdeling te maken: "Oei, dat is lastig", verzucht Ilse zich.

Nadat er een nieuw kamp Noord en kamp Zuid zijn ontstaan, moeten de expeditieleden direct aan de bak met een proef. "Kijk even om je heen. Met dit team moet je het gaan doen", zegt Nicolette. Niet veel later is het opnieuw team Blauw dat de proef wint. "We weten natuurlijk ook dat er morgen weer een eilandraad is. Het huilen staat me wel nader dan het lachen", beklaagt theatermaker Krista Arriëns zich.

Eva
Lees ook:
Eva Simons voelt zich moederziel alleen in Expeditie Robinson

Binnen het kamp is het al snel duidelijk wie zij naar huis willen sturen. "Ik zou Eva ook wegsturen. Liever vandaag dan morgen nog", zegt 'zoon van' Maxim Froger tegen dierenexpert Floris Göbel. Ook Eva voelt aan haar water dat zij degene is die weggestuurd gaat worden en neemt Krista in vertrouwen. "Toen ik op afvallerseiland zat, heb ik een immuniteitsmunt gevonden."

Krista baalt dat Eva haar in vertrouwen neemt en zij nu dus afweet van de beruchte munt. "Shit, ik wil eigenlijk gewoon niks met dit wapen te maken hebben. Dat is jouw spel en ik wil niet dat het ook mijn spel wordt." Ze besluit dan ook om niks met deze informatie te doen. 

Blessure
Lees ook:
Blessure leidt tot onverwacht snel vertrek in Expeditie Robinson

Nadat de stemmen op de eilandraad zijn ingediend, stelt Art Rooijakkers zijn gebruikelijke vraag: "Is er iemand van jullie die op dit moment een immuniteitsmunt wil inzetten?" De groep heeft niks in de gaten, totdat Eva haar hand opsteekt en zegt: "Ja, dat wil ik." Dat betekent dat alle stemmen die op Eva zijn uitgebracht komen te vervallen. Omdat de groep vrijwel unaniem op Eva heeft gestemd, slaat de enigszins relaxte sfeer al gauw om in enorme stress. "Dit had niemand zien aankomen", zegt Chelsey.

Aangezien alle stemmen die op Eva zijn uitgebracht komen te vervallen, blijven er nog maar twee stemmen over. Die zijn voor Floris en Chelsey: "Het staat één-één. Dat betekent dat jullie hier en nu op de eilandraad gaan duelleren", zegt Nicolette. De moed zakt het team al gauw in de schoenen, want dat betekent dat één van hun beste spelers dezelfde avond nog het kamp moet verlaten.

Tranen
Lees ook:
Tranen om brute exits in eerste aflevering van nieuw seizoen Expeditie Robinson

Na een kort en bloedstollend duel, verliest Chelsey van Floris en moet zij het kamp verlaten. "Volgens mij wist ook niemand dat Eva die munt had, dus dat heeft ze heel goed gespeeld", zegt Nicolette. Gelukkig voor Chesley is het avontuur nog niet helemaal over en mag ook zij naar afvallerseiland. "Jij kan gewoon nog steeds kans maken op de titel Robinson 2023", legt Nicolette uit. En dat is een kans die Chelsey met beide handen aanpakt.

Expeditie Robinson zie je elke zondag om 20.00 bij RTL 4.

Chelsey krijgt weliswaar nog een tweede kans op afvallerseiland, maar voor een ander expeditielid is het avontuur nu echt voorbij. In Back2Base, de aftertalk van Expeditie Robinson, doet de afvaller van deze week een boekje open over de belevenissen op het eiland. Je ziet het in de video hieronder. 

Roosmarijn Wind zat ‘uur voor zich uit te staren’ na exit

08:01