Ga naar de inhoud
Entertainment

Wesley Sneijder gaat studeren aan Harvard en Nyenrode: 'Zin in'

Wesley Sneijder Beeld © ANP

Wesley Sneijder (39) is nog lang niet uitgeleerd. In 'Veronica Offside' doet hij maandagavond een bijzondere onthulling: hij gaat binnenkort opleidingen volgen aan de bekende Amerikaanse universiteit Harvard en aan de Nyenrode Business Universiteit. De oud-voetballer wil uitzoeken hoe hij een 'leider' kan worden.

"Uit mijn eigen ervaring blijkt dat de beste trainers die ik gehad heb, ook de beste managers waren"

Wesley is al een tijdje zoekende naar zijn doel in het leven. Een gesprek met voetbaltrainer Maurice Steijn over een functie bij Ajax loopt op niks uit. Daarvoor volgt Wesley een trainerscursus bij de KNVB, maar daar kan hij zijn ei niet kwijt, legt hij uit aan Wilfred Genee.

"Ik wilde er graag extra in begeleid worden, maar dat was toen niet mogelijk. Toen kwam dit van Nyenrode voorbij en dacht ik: ja, dat wil ik wel doen. Ook om mijn mogelijkheden straks te verbreden."

Wesley
Lees ook:
Wesley Sneijder zet handtekening als tatoeage op Mart Hoogkamer na verloren weddenschap

Wilfred kaart aan dat veel mensen dit waarschijnlijk niet zouden verwachten van de oud-voetballer. "Het is bijzonder, want het is wel een hoge opleiding. Mensen zullen zeggen dat het niks met voetbal te maken heeft."

Wesley is het daar niet mee eens. "Het heeft echt met management te maken, hoe word je een echte leider? Dat wil ik wel gaan uitzoeken. Ook door veel zelfreflectie en door feedback van anderen in een groep."

Moeder
Lees ook:
Moeder Wesley Sneijder overleden: 'Love you forever'

Naast Nyenrode gaat hij ook bij Harvard een opleiding volgen. "Ik ben toegelaten tot Harvard. Dat is online, maar ook in een andere taal. Als je internationaal wil gaan, dan heb je dat wel nodig. Uit mijn eigen ervaring blijkt dat de beste trainers die ik gehad heb, ook de beste managers waren. Dus ik wil weten hoe je zo’n leider kan worden. Ik heb er zin in."

Wesley maakt de laatste tijd wel meer bijzondere uitstapjes. Zo probeert hij een leuk zakcentje te verdienen als zanger. 

Wesley Sneijder heeft weinig zin in optredens De Offsiders: 'Alleen voor 25.000 euro'

02:34