Ga naar de inhoud
Entertainment

Jaimie Vaes springt in de bres voor verdrietige Eva Simons in Expeditie Robinson: 'Ze voelt zich echt rot'

Jaimie Vaes Beeld © RTL

Eva Simons (39) krijgt het deze week in 'Expeditie Robinson' zwaar te verduren. Haar kampgenoten hebben het helemaal gehad met de zangeres. Gelukkig is daar Jaimie Vaes (35) om het voor haar op te nemen.

"Laten we niet vergeten dat we allemaal gelijk zijn op dit eiland"

Eva belandt aan de zijlijn tijdens een van de proeven en moet lijdzaam toezien hoe haar team samen de handen uit de mouwen steekt. "Eerst dacht ik: ach, dat is niet erg", vertelt ze, maar het blijkt haar diep te raken. "Het is gewoon weer de zoveelste klap in mijn gezicht van dit team."

Mark
Lees ook:
Mark Baanders ziet bom barsten tussen Eva Simons en Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson: 'Wespennest'

Gelukkig vindt Eva een luisterend oor bij mede-eilandbewoner Jaimie Vaes. Ze deelt haar gevoelens over Jochen Otten, een ander lid van haar kamp, die haar beledigde. "Toen zei hij: 'Wat fijn dat je nog niet naar huis moet, hè?'" herinnert Eva zich met tranen in haar ogen. "Toen dacht ik echt: fuck you, gast."

Jaimie probeert Eva op te beuren. "We gaan niet in een neerwaartse spiraal zitten", zegt ze vastberaden. Maar Eva vraagt zich af hoe ze positief kan blijven als ze steeds als het 'zwarte schaap' wordt behandeld.

Frits
Bekijk ook:
Frits Wester baalt van uitspraken in Expeditie Robinson : 'Had ik niet moeten zeggen'

Jaimie heeft medelijden met Eva en besluit om in gesprek te gaan met de groep. "Ze voelt zich écht rot", benadrukt Jaimie bij haar kampgenoten. "Maar laten we niet vergeten dat we allemaal gelijk zijn op dit eiland." De groep komt na het confronterende gesprek met Jaimie samen om Eva te steunen. Zullen ze nu dan eindelijk de strijdbijl definitief begraven?

Expeditie Robinson zie je iedere zondag om 20.00 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terug- én vooruitkijken kan bij Videoland.

Hoewel Eva nog een tweede kans heeft gekregen van de groep, geldt dat niet voor iedereen. In een nieuwe aflevering van Back2Base doet de afvaller van deze week een boekje open over het vertrek. 

Frits Wester reageert op verhitte discussie over Peluang: ‘Beetje laf’

08:27