Ga naar de inhoud
Entertainment

'Ik kan niet geloven dat Richard uit BzV nog nooit een relatie heeft gehad'

Boer Richard uit Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

Romilde van Dongen (41) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van dateprogramma's op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Elke zondagavond zit ze klaar voor datende boeren in 'Boer zoekt Vrouw' en pent ze voor ons neer wat haar opvalt.

"De blik van Bernice zegt alles, dit vindt ze niks"

Zondagavond half negen mag weer groot in de agenda geblockt worden nu Boer zoekt vrouw Europa gisteravond van start is gegaan. Als ik vijf ontzettend lieve boeren stamelend hun hartenwens zie opbiechten aan de altijd vrolijke Yvon Jaspers, merk ik pas hoe ik het programma gemist heb.

De boeren winden er geen doekjes om. De liefde, dat zouden ze willen. Om verschillende redenen, maar ze hebben geen eisenpakket. De boeren willen gewoon hun leven met iemand delen, naast iemand wakker worden. Dat is zulke ongelooflijk vertederende televisie.

BzV-kijkers
Lees ook:
BzV-kijkers voelen mee met overrompelde Bernice: 'Is ook te gek'

"Grote griebels", zegt boer Richard als hij de stapels brieven ziet. Grote griebels… Ik geloof dat mijn oma dat niet eens meer zei. Maar de 32-jarige Richard zegt het wel. Hij kan niet geloven dat zestig vrouwen naar zijn boerderij in Slowakije willen emigreren.

Ik kan dan weer niet geloven dat Richard nog nooit een relatie heeft gehad. Hij ziet er goed uit, heeft een leuke babbel, maar afstappen op een vrouw, dat durft hij niet. "Anders had Yvon niet naast hem gezeten", merkt hij op. Goed punt, Richard. Gelukkig zijn er zestig vrouwen die wel op hem durven af te stappen.

BzV-koppel
Lees ook:
BzV-koppel Janine en Sander ondanks ups and downs nog steeds verliefd

Ook boer Piet weet niet waar hij het moet zoeken als hij zijn brieven leest. Na zijn scheiding is hij met zijn 63 jaar weer toe aan de liefde. Of gewoon een 'bijslaper', zoals Piet het noemt, zodat hij niet meer alleen hoeft te slapen op de boerderij in Duitsland.

De teksten in de brieven zijn recht uit het hart: 'Ik houd van stevige mannen die ook zacht kunnen zijn', 'Als jij mij een woordje Duits leert, dan masseer ik jouw rug', 'Dat is mijn Piet', besluit een brievenschrijfster.

Piet wordt er verlegen van. Met zijn twee knappe dochters en zoon zoekt hij tien vrouwen uit met een positieve uitstraling. Boer Piet is er klaar voor: laat de vrouwen maar komen.

'Dat
Lees ook:
'Dat Leendert en Thalia uit elkaar zouden gaan, had ik niet verwacht'

Boerin Claudia runt sinds het overlijden van haar man in haar eentje een melkveebedrijf in Normandië. Haar lieve dochters gunnen hun moeder zo de liefde. Met 89 brieven probeert Claudia met beide benen op de grond te blijven.

'Als ik van iemand hou zal ik haar elke dag vertellen dat ik van haar houd, in woord en gebaar', staat er geschreven. Claudia kan het niet bevatten. "Het voelt als een warme deken, als een soort droom", stamelt ze. "Die mannen bestaan niet", zegt haar beste vriend zuur. Nou, dat zullen we nog weleens zien, dit is Boer zoekt Vrouw!

Plottwist:
Lees ook:
Plottwist: Vlaamse kandidaat BzV is nu samen met neef boer

Dan boer Haico, met zijn karakteristieke piratendoekje op zijn hoofd. Met zijn 42 jaar is hij nog steeds vrijgezel. "Ik dacht: het komt wel", geeft hij toe, "maar ineens word je wakker en ben je veertig". En dus is het tijd voor Yvon Jaspers om hem aan de vrouw te helpen. 24 vrouwen schrijven een brief naar de goedlachse boer, zij zien het wel zitten om naar Denemarken te komen.

"Valt het je tegen, 24 brieven?" vraagt Yvon. "Ik heb er maar één nodig", zegt Haico nuchter. Zo is het, Haico. De vrouw met hond gaat op de 'ja-lijst'. Ook Haico is er klaar voor. Laat maar komen, die vrouwen.

'Kijk
Lees ook:
'Kijk ik naar een romcom of B&B Vol Liefde? Dit is toch geweldig!'

Boerin Bernice is 23 jaar oud en is nog nooit een potentiële kandidaat tegengekomen. Niet dat ze er niet zijn in Zweden, maar ze durft niet te praten met een jongen die ze leuk vindt. Och. Nou, Yvon to the rescue, want maar liefst 430 potentiële mannen bieden zich aan! Bernice weet niet wat ze met al deze aandacht en liefdesverklaringen aan moet.

'Rozen zijn rood, tractors zijn blauw, sinds 10 april denk ik aan jou', staat er geschreven. De blik van Bernice zegt alles, dit vindt ze niks. Ook een baard is niet haar ding, maar dan grijpt datingcoach Yvon in. Waarom vindt Bernice het niks? Misschien omdat het dan ook niets wordt en ze dan veilig alleen blijft? De boerin kijkt betrapt. Daar heeft Yvon misschien wel een punt.

Bernice is nog nooit verliefd geweest, dus hoe maakt ze een keuze uit al deze brieven? "Je hoeft niet volgende week te trouwen", zegt haar broer. Yvon maakt het nog makkelijker. "Zou je het leuk vinden als hij volgende week voor je staat?" Zo komt Bernice wel aan tien mannen voor de speeddates.

Ik kan niet wachten tot volgende week.