Ga naar de inhoud
Entertainment

BzV-kijkers voelen mee met overrompelde Bernice: 'Is ook te gek'

Beeld © NPO 1/screenshot Boer zoekt Vrouw 17-9

'Boer zoekt Vrouw' is van start gegaan met misschien wel één van de spannendste momenten van het seizoen: het uitpakken en lezen van alle brieven. Hoeveel brieven zijn er gestuurd? En zit die ene brief er wel tussen? Boerin Bernice heeft het geluk aan haar zijde: zij ontvangt maar liefst 430 brieven. Toch lijkt ze er allesbehalve blij mee te zijn: ze leest stoïcijns alle brieven door en er kan geen lachje vanaf. In een gesprek met Yvon Jaspers (50) komt de aap al snel uit de mouw.

"Als je besluit dat je iemand leuk gaat vinden, is het ook doodeng"

Als Yvon met de brieven aankomt bij Bernice, schrikt ze zich een hoedje. De presentatrice heeft namelijk een gigantische krat vol brieven bij zich. En dat blijkt het nog niet eens te zijn: ze vraagt Bernice en haar zus om mee naar buiten te gaan, waar meerdere volle kratten klaarstaan. Bernice is compleet overdonderd als Yvon haar mededeelt dat het maar liefst 430 brieven zijn. 

Kennismakingsrondje:
Lees ook:
Kennismakingsrondje: dít zijn de boeren van BzV 2023

Aan Yvon geeft ze toe dat ze maar weinig ervaring heeft met mannen. "Ik zit in mijn eigen bubbel, met mijn hond en mijn bedrijf." Als Yvon haar vraagt hoe lang geleden ze überhaupt een potentiële kandidaat is tegengekomen, moet ze schoorvoetend toegeven dat dit nog nooit aan de orde is geweest. Ze heeft nog nooit met een jongen gepraat die ze leuk vond. "En nu zijn het er 430!" zo confronteert Yvon haar. "Welkom in je nieuwe leven. Ik weet alleen niet hoe blij je er nu mee bent."

BzV-koppel
Lees ook:
BzV-koppel Janine en Sander ondanks ups and downs nog steeds verliefd

Dat heeft Yvon goed opgemerkt, want tijdens het brieven lezen laat Bernice geen enkele vorm van enthousiasme zien. "Het is best wel moeilijk om aan jou af te lezen wie jou nu enthousiast maakt", zo gaat Yvon door. "Nee, ik denk toch wel snel: het wordt toch niks", zo geeft Bernice toe. "Dat heb ik best wel snel, het moet wel van beide kanten komen. Ik moet iemand ook leuk vinden."

Yvon kan er wel doorheen prikken. "Het is wel heel makkelijk om te denken, ik vind nooit iemand leuk, want dan hoeft er ook niks. Als je besluit dat je iemand leuk gaat vinden, is het ook doodeng." Bernice besluit verder te gaan met de brieven, maar krijgt het al snel weer Spaans benauwd. "Echt heel heftig, het gaat helemaal in mijn hoofd spoken." Yvon besluit daarop in te grijpen en haar te helpen, waardoor ze alsnog een selectie kunnen maken.

Yvon
Lees ook:
Yvon Jaspers licht tipje van de sluier op over nieuw seizoen BzV

Kijkers thuis voelen heel erg met de overrompelde Bernice mee. '430 brieven is ook te gek, waarom geen plafond van 100 brieven?' zo vraagt iemand zich af. 'Mooie lach, mooie dame. Nu nog een boost in haar zelfvertrouwen en dan komt alles goed', zo meent iemand. 

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20.23 op NPO 1 te zien. Terugkijken kan hier