Ga naar de inhoud
Entertainment

Catherine Keyl vindt huidige cancelcultuur 'belachelijk'

Beeld © ANP

Catherine Keyl (76) noemt de huidige cancelcultuur 'belachelijk' en neemt het in een interview in 'De Telegraaf' op voor types als Johan Derksen (74) De analist werd online en op tv door veel mensen verguisd nadat hij in zijn programma 'VI' een anekdote vertelde over het penetreren van een beschonken en bewusteloze vrouw met een kaars. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook. Later zwakte hij zijn verhaal af en zei dat er geen penetratie was geweest.

"Ik ben nooit iemand geweest die achter grote groepen aan rent, wil altijd zelf blijven nadenken"

Catherine werd vroeger als kind op school gepest, maar vindt dat minder erg dan de tijd van nu. "Ik kreeg wel eens een klap, maar vind de cancelcultuur van nu veel harder. Wat Johan Derksen zei over die kaars, dat was niet bijster verfijnd. Maar dat vervolgens zijn boek uit de etalages moet worden gehaald… Sorry hoor, dat gaat mij veel te ver. Belachelijk."

Ex-partner
Lees ook:
Ex-partner Catherine Keyl overleden: 'Ontzettend verdrietig'

Volgens Catherine spreekt Johan juist voor een groot deel van het land. "Ik ben nooit iemand geweest die achter grote groepen aan rent, wil altijd zelf blijven nadenken. Johan Derksen vertegenwoordigt een groot deel van de bevolking, onder wie veel lezers van mijn column in De Telegraaf. Dan kan ik die man toch niet laten vallen? Dan laat ik mijn eigen publiek vallen."

Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl afgewimpeld door talkshows: 'Niemand wil het doen'

De presentatrice neemt het zelfs voor Johan en zijn collega's van VI op. "Johan Derksen is geen vrouwenhater, integendeel. Als je ziet hoe die mannen van Vandaag Inside voor Hélène Hendriks opkomen. En voor Noa Vahle. Was toch makkelijk geweest om de dochter van de beroemde Linda de Mol af te branden, maar dat doen ze dus niet."