Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruben Nicolai verrast in De Erfgenaam werkloze Tyler met erfenis van 37.000 euro

Ruben Nicolai Beeld © RTL

In ‘De Erfgenaam’ gaat Ruben Nicolai (48) op zoek naar de erfgenaam van Anna Maria White Plemp van Duivenland. Zij heeft een erfenis van ruim 37.000 euro achtergelaten, maar die is nooit door iemand geclaimd. Ruben gaat op onderzoek uit en komt uiteindelijk in Los Angeles terecht.

"Opgeven kan echt niet"

In De Erfgenaam krijgt Ruben te horen dat hij deze week een erfenis van 37.405,58 euro mag overhandigen aan de rechtmatige erfgenaam. Erflaatster Anna Maria White Plemp van Duivenland is in 2008 overleden, maar van de rechthebbende ontbreekt ieder spoor.

Er is niet veel bekend over de overleden dame en daarom besluit Ruben om een kijkje te nemen bij haar graf. Daar wordt hij niet veel wijzer van: "Dit is toch wel een fikse tegenvaller." Gelukkig is er wel een geboorte- en overlijdensdatum bekend en kan Ruben aan de slag met deze gegevens op het internet: "Er is dus wel iets te vinden, maar in het regionaal archief in Zutphen."

Eenmaal aangekomen in Zutphen vindt Ruben meer informatie over haar familie, maar niet genoeg om de zoektocht naar de nabestaanden van Anna Maria te kunnen hervatten. Via het regionaal archief komt hij achter een adres waar haar familie heeft gewoond en Ruben besluit om daarheen te gaan: "Die kans is natuurlijk piepklein, want die mensen hebben daar voor de Tweede Wereldoorlog gewoond."

Ruben
Lees ook:
Ruben Nicolai doet mysterieuze ontdekking in De Erfgenaam

Toch blijkt het huis wonder boven wonder nog te bestaan. Via Arjen Dieperink, die 25 jaar geleden onderzoek heeft gedaan naar het woonhuis van de familie Plemp van Duivenland, komt Ruben weer op een nieuw spoor. Na het nodige onderzoek vindt hij zelfs een archiefkaart met alle adressen waar Anna Maria heeft gewoond. De conclusie: ze is in 1960 naar Los Angeles verhuisd.

En dus vertrekt Ruben naar LA: "Ik heb alle documenten opgevraagd op haar naam." Tussen die papieren zit ook een huwelijksakte waarop staat dat Anna Maria samen met haar man Donald een kind heeft gekregen: Tyler. "Die kan heel goed nog leven. We moeten op zoek naar Tyler."
 

Ruben Nicolai maakt werkloze Amerikaan dolblij met erfenis

02:36

Ruben schakelt na wat tegenslag de hulp in van een privédetective die hem binnen 24 uur meer informatie belooft. Daarna gaat het ineens 'haarsnel', zegt Ruben vol ongeloof. "Met deze gouden tips kan ik op pad." Maar wanneer Ruben langsgaat op het adres waar Tyler woont, doet er niemand open. De moed zakt hem in de schoenen, maar hij bezweert: "Opgeven kan echt niet."

Een aantal telefoontjes en heel wat geduld verder komt hij met Tyler in contact. Ze spreken af bij een restaurant. Bij de ontmoeting oogt Tyler nerveus en verlegen, maar wanneer Ruben hem wat meer over zijn onderzoek vertelt, ontdooit hij. Ruben: "Ik vraag hoe het contact is met zijn familie. Hij geeft aan dat hij ze nauwelijks spreekt en al heel veel jaren niet heeft gezien."

Ruben
Lees ook:
Ruben Nicolai verrast Nancy na familiedrama met erfenis

Tyler is werkloos en zijn gezondheid laat te wensen over. Hij weet dat zijn moeder een erfenis heeft achtergelaten, maar heeft geen idee om hoeveel geld het gaat. Wanneer Ruben hem vertelt dat het om meer dan 37.000 euro gaat, is hij dolblij: "Geweldig. Meer dan ik had verwacht."

Door de zoektocht van Ruben is Tyler enorm geholpen. "Ik was zo bang dat ik helemaal voor niks naar Los Angeles was gekomen, maar nee, we hebben elkaar toch ontmoet. Ik heb nu zijn gegevens en zijn toestemming. We kunnen deze case oplossen", zegt Ruben vol trots.

De Erfgenaam zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.