Ga naar de inhoud
Entertainment

Pete Davidson openhartig over drugsgebruik voor zevende opname in afkickkliniek

Beeld © ANP

Tijdens een recente comedyshow klapt Pete Davidson (29) uit de school over zijn drugsgebruik. Volgens de Amerikaanse nieuwssite 'People' vertelt hij het publiek namelijk dat hij vier jaar lang dagelijks drugs gebruikte, waaronder ketamine. Eerder dit jaar laat de voormalige 'Saturday Night Live'-ster zich opnemen in een kliniek.

"Het mooie van rehab is dat het je nuchter maakt zodat ze kunnen ontdekken wat het probleem is"

Tijdens Petes laatste show in Atlantic City spreekt hij over wat hem naar rehab heeft gebracht, namelijk ketaminegebruik. "Het was magisch", zegt hij over zijn ervaring met de stof. "Ik ben net uit rehab, iedereen", voegt hij eraan toe. "De zevende keer brengt geluk", grapt hij over zijn verblijf in de kliniek, waar hij voor posttraumatische stresstoornis en borderline persoonlijkheidsstoornis is behandeld.

Pete
Lees ook:
Pete Davidson en vriendin uit elkaar

Ketamine is een drug die niet is goedgekeurd door de overheid en die mag je dus niet gebruiken voor de behandeling van een psychiatrische stoornis. In 2019 wordt het echter als neusspray wel goedgekeurd voor 'behandelingsresistente depressie bij volwassenen'. De drug zou ervoor zorgen dat je je kalm en ontspannen voelt, maar zorgt er ook voor dat de pijn wordt verlicht en dat je geen herinnering overhoudt aan de gebeurtenissen tijdens het gebruik van het medicijn.

Pete
Lees ook:
Pete Davidson opgenomen in kliniek vanwege mentale problemen

Pete is al jaren openhartig over zijn mentale gezondheidsproblemen en de impact van de dood van zijn vader bij de aanslagen van 9/11. Hij benadrukt ook dat rehab niet alleen voor drugsgebruik is, maar ook kan helpen bij het begrijpen en aanpakken van onderliggende problemen. "Mijn grote ding is vertrouwen", zegt de acteur, die zeven jaar oud was toen hij zijn vader verloor. "De ene dag was hij hier en de volgende dag was hij weg."

Pete
Lees ook:
Pete Davidson krijgt taakstraf wegens roekeloos rijden

"Ik moet mijn medicatie constant laten aanpassen omdat ik, naast een bipolaire stoornis en borderline, én PTSD én shit uit mijn jeugd heb", vervolgt Pete. "Dus ik moet af en toe mijn toevlucht nemen tot een aanpassing. Ik denk niet dat naar rehab gaan zo'n groot probleem is."

Pete hamert er nogmaals op dat het 'niet altijd om drugs' gaat. "Gebruik ik drugs? Absoluut", vervolgt hij. "Maar ik val niet over mezelf heen en al dat soort dingen. Sommige mensen zijn verdrietig. Sommige mensen moeten werken en hun problemen oplossen, en het mooie van rehab is dat het je nuchter maakt zodat ze kunnen ontdekken wat het probleem is."

Vorig jaar beëindigden Pete en realityster Kim Kardashian hun relatie na negen maanden: 

'Reden achter relatiebreuk Kim Kardashian en Pete Davidson onrealistisch'

05:10