Ga naar de inhoud
Entertainment

Bill Maher komt terug met talkshow ondanks schrijversstaking

Bill Maher Beeld © ANP

Bill Maher (67) keert binnenkort weer terug met zijn show 'Real Time'. De presentator kondigde het nieuws aan met een bericht op sociale media. Bill stelde in zijn bericht dat het 'tijd is om mensen weer aan het werk te laten gaan'.

"Bill Maher moet als lid van de WGA de regels van de staking volgen en mag geen schrijvers laten werken"

"Real Time komt terug, helaas zonder schrijvers", zegt Bill in zijn aankondiging. De schrijvers in Hollywood legden in mei het werk neer. Daardoor ondervonden verschillende series en talkshows problemen omdat er geen nieuwe teksten en scripts geleverd konden worden. Bill stelt dat hij zich kan inleven in de kwesties waar de schrijvers mee zitten. "Maar zij zijn niet de enigen met problemen en zorgen. Ondanks enige hulp van mijn kant heeft een groot deel van het personeel het moeilijk."

Hollywood-staking
Lees ook:
Hollywood-staking kost Warner Bros. Discovery honderden miljoenen winst

De presentator hoopt recht te doen aan de 'geest van de staking' door vaste onderdelen zoals zijn monoloog niet in de show op te voeren. "Ik zal het maar op voorhand zeggen tegen het publiek: de show die ik zonder mijn schrijvers doe, zal niet zo goed zijn als onze normale show, punt". Bill gelooft wel dat zijn show 'niet zal teleurstellen'.

Derde
Lees ook:
Derde seizoen And Just Like That... onzeker door schrijversstaking

De stakende schrijversvakbond WGA heeft inmiddels teleurgesteld gereageerd op het nieuws. 'Bill Maher moet als lid van de WGA de regels van de staking volgen en mag geen schrijvers laten werken. Het is moeilijk om voor te stellen hoe Real Time with Bill Maher kan doorgaan zonder de regels van de staking te overtreden', liet de WGA in een statement op X weten. Tegelijk werden ook protestacties aangekondigd.

Eerder had ook Drew Barrymore aangekondigd dat haar talkshow ondanks de staking van schrijvers weer zou terugkeren. Die beslissing kwam ook haar op kritiek te staan van de WGA.

Drew
Lees ook:
Drew Barrymore raakt klus kwijt na ophef over talkshow