Ga naar de inhoud
Entertainment

Uitzending College Tour met Esther Ouwehand nu al online te zien

Esther Ouwehand in College Tour Beeld © Roy Borghouts/KRO-NCRV College Tour Esther Ouwehand

De uitzending van het programma 'College Tour' met Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand (47) staat sinds donderdagochtend online. Het programma, dat woensdag werd opgenomen, is te zien op streamingdienst NPO Start.

In de uitzending, die je hier kunt bekijken, praat Esther onder meer over het conflict met het bestuur van haar partij. Vanwege deze actuele kwestie besloot omroep KRO-NCRV voor het eerst College Tour al dagen voor de uitzending op televisie online aan te bieden.

Het bestuur van de Partij voor de Dieren meldde zaterdag niet opnieuw Esther Ouwehand als lijsttrekker te willen, vanwege 'signalen en informatie' over mogelijke 'integriteitsschendingen'. Wat de klachten precies waren, meldde het bestuur niet.

College
Lees ook:
College Tour voor het eerst van tevoren online met gast Esther Ouwehand

Presentator Twan Huys en de redactie van College Tour houden tot de uitzending, zondagavond, contact met Esther. Als de tussentijdse ontwikkelingen rond de crisis in haar partij daarom vragen, dan kan Twan nog extra vragen aan haar stellen die dan alsnog in de uitzending worden gemonteerd. Ook de versie van College Tour die nu al op NPO Start te zien is, wordt in dat geval aangepast.

VVD-lijsttrekker
Lees ook:
VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz te zien in College Tour