Ga naar de inhoud
Entertainment

Gossip Girl here: Taylor Momsen onthult reden achter vertrek uit serie

Taylor Momsen Gossip Girl Beeld © Getty Images

Na elkaar meer dan tien jaar niet gezien te hebben - sinds de laatste aflevering van 'Gossip Girl' om precies te zijn - houden Penn Badgley (36) en Taylor Momsen (30) een kleine reünie waar wij allemaal van mogen meegenieten. Ze gaan namelijk in gesprek voor de podcast van de acteur, genaamd 'Podcrushed'. In de aflevering geeft Taylor, ook bekend als frontvrouw van rockband The Pretty Reckless, eindelijk meer duidelijkheid over haar vertrek uit de hitshow al die jaren terug.

"Ze lieten me echt mijn droom volgen, en daarvoor ben ik ze voor altijd dankbaar"

Taylor, die tijdens het filmen van de pilot van Gossip Girl pas twaalf (!) jaar oud was, vertelt geen spijt te hebben van haar rol in de serie. Maar muziek heeft voor haar altijd op nummer één gestaan - boven acteren dus. "Acteren was iets uit mijn kindertijd waar ik mee begon toen ik twee jaar oud was", aldus Taylor, die als kind ook tegenover Jim Carrey in How the Grinch Stole Christmas speelde.

Aan haar televisiebroer en zijn medepresentatoren, Nava Kavelin en Sophie Ansari, legt ze uit: "Toen maakte ik niet mijn eigen keuzes. Zodra ik een leeftijd bereikte waarop ik mijn eigen beslissingen kon nemen drong het opeens tot me door. Ik werd op een ochtend wakker en zei: 'Wacht even. Ik hoef dit niet te doen. Ik kan gewoon in mijn band spelen, op tournee gaan en liedjes schrijven. Dat kan ik gewoon doen.'"

Penn
Lees ook:
Penn Badgley en Taylor Momsen verrassen Gossip Girl-fans met reünie

Tussen flaneren op de trappen van het Met en bitchfights met Blair Waldorf over haarbanden door, is Taylor altijd al druk met haar muziek bezig. De zangeres besluit na vier seizoenen dat die twee werelden niet langer te combineren zijn, maar vanwege haar contract is het nog niet zo makkelijk om te stoppen met de show. Uiteindelijk krijgt 'Little J', die inmiddels niet zo little meer is, de schrijvers toch zo ver haar eruit te schrijven.

"Ze zeiden: 'Nou, we kunnen niet onder je contract uit. Maar we kunnen je uit de show schrijven, zodat je op tournee kunt gaan. Je kunt dan alleen nergens anders in acteren en alleen optreden.'" Waaraan ze lachend toevoegt: "Ik zei: 'Dat is prima, dat is niet wat ik probeer te doen.'"

Een heel ander verhaal dus dan de geruchten die jaren de ronde doen dat Taylor 'moeilijk' zou zijn en dat er daarom afscheid van haar is genomen. "Ze lieten me echt mijn droom volgen, en daarvoor ben ik ze voor altijd dankbaar."

Stekker
Lees ook:
Stekker na twee seizoenen uit Gossip Girl-reboot: 'Teleurgesteld'

Hoewel Taylor na het vierde seizoen dus niet meer in Gossip Girl te zien is, keert ze wel nog even terug in de laatste aflevering om haar broer Dan te zien trouwen met de liefde van zijn leven: Serena, gespeeld door Blake Lively. Best pittig voor Penn en Blake, die jaren daarvoor een setje vormden maar tegen die tijd uit elkaar zijn.

Hoewel Taylor zich de opnames herinnert als 'ongemakkelijk', valt het volgens Penn allemaal wel mee. "Volgens mij was het voor niemand echt ongemakkelijk", stelt hij. "We waren volgens mij bijna de helft van de show exen van elkaar. De serie duurde zes jaar, volgens mij waren we maar twee jaar samen. We waren altijd professioneel."

You-hoofdrolspeler
Lees ook:
You-hoofdrolspeler Penn Badgley: 'Moet vijfde seizoen komen'

Niet alleen Penn Badgley heeft een podcast: RTL Boulevard ook. Deze week krijgt Rob een belletje van een oude bekende...

Rob Goossens in Halloween-editie De Verraders: 'Maanden mond moeten houden'

06:30

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering. 

Masturbeerscènes
Lees ook:
Masturbeerscènes You-acteur Penn Badgley 'te creepy' volgens makers