Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Vandaag Inside blij verrast door Miljuschka Witzenhausen: 'Graag iedere week uitnodigen'

Miljuschka Witzenhausen in Vandaag Inside Beeld © SBS6/screenshot Vandaag Inside 6 september 2023

Een toch wel verrassende tafelgast voor kijkers donderdagavond in 'Vandaag Inside'. Miljuschka Witzenhausen (38), onze food- en lifestyledeskundige, vergezelt Wilfred Genee (56), Johan Derksen (74) en René van der Gijp (62). En dat bevalt zo goed dat fans van het programma meer Miljuschka willen.

"De chemie tussen de mannen, René in het bijzonder, en Miljuschka is fantastisch"

Waarom Miljuschka en Vandaag Inside voor sommige kijkers een verrassende combinatie is? Miljuschka laat zich eerder fel uit over Johan Derksen tijdens de beruchte kaarsrel. In haar Instagram Stories gunt ze de VI-mannen en Talpa-bazen destijds een reïncarnatie als vrouw met 'veel ongesteldheid', 'een kutovergang' en 'een kaars voor ontbijt voor de rest van hun leven'. 

Als Wilfred aan Miljuschka vraagt wat voor haar de reden is om op de uitnodiging in te gaan, vertelt ze: "Nou, dat is de meest gestelde vraag van vandaag. Toen het gisteren werd aangekondigd hier dat ik langs zou komen, kreeg ik ineens heel veel appjes. Jullie hebben een fanatiek redactielid, Sam, die belt al twee jaar en zegt: 'Kom je aanschuiven, kom je aanschuiven?'" Uiteindelijk is het haar cameraman die Miljuschka over de streep trekt. "Hij zei: 'Mil, moet je doen, dat is het meest fantastische programma ooit." 

Vervolgens tovert Miljuschka een gereedschapskist vol met de favoriete snacks van Wilfred, Johan en René op tafel om 'het ijs te breken'. Met voor Johan zijn favoriete Yakult-drankjes, voor René kaas en worst en voor Wilfred 'gezonde dingen'. "Want ik weet dat dat van je vrouw moet." 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka krijgt dagelijks kritiek op lichaam uit haar omgeving

"Ik weet eigenlijk niks van voetbal", dekt Miljuschka zichzelf nog in. "Ik heb een broer (Wendel Witzenhausen, red.), die heeft een jeugdopleiding gedaan bij Ajax, maar ik weet nog steeds niet wat buitenspel is." Over de kaarsrel wordt met geen woord gerept. 

Wel gaat het uitgebreid over Miljuschka's eerlijke foto's om body positivity te stimuleren. "Ik hou gewoon echt heel erg van lekker eten", vertelt ze aan de heren, terwijl er foto's van haar in lingerie voorbij glijden. "Dus liever te dik in de kist dan een feestje gemist. En als mensen daar iets over willen zeggen, dat zegt over het algemeen meer over hen achter het toetsenbord dan over mij." 

"Ik vind het heel stoer dat je er schijt aan hebt", complimenteert Johan haar, die een 'belangrijke voorbeeldfunctie' in Miljuschka ziet. 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka omarmt haar curves: 'Dit lichaam doet het erg goed'

Miljuschka maakt wel duidelijk dat zij, anders dan Nicol Kremers, nooit in de Playboy zal staan. "Er is wel ergens een grens, vind ik. Mijn poes blijft voor Miljusch, zeg ik altijd. Ik heb kinderen, dus ik vind het echt best wel gênant als je naast een vader op het schoolplein staat en die kijkt naar je en die weet hoe het er van onder uit heeft gezien." 

Wilfred, Johan en René zijn in opperbeste stemming met Miljuschka aan tafel en kijkers lopen eveneens met haar weg, blijkt uit de reacties. 'De chemie tussen de mannen, René in het bijzonder, en Miljuschka is fantastisch!' pent een kijker. 'Graag iedere week uitnodigen!' Een ander vindt Miljuschka's verschijning 'verrassend', maar zegt dat ze wel 'lekker kan lullen'. Een derde kijker noemt Miljuschka 'een op en top klasse vrouw'. Weer een fan schrijft: 'Ik vind Miljuschka uitstekend als gast bij Vandaag Inside. Draait moeiteloos mee, wat mij betreft vaker.'

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen bijt van zich af na haatreactie over gewicht: 'Blijven maar komen'

Miljuschka is de dochter van Astrid Holleeder en de nicht van Willem Holleeder. Peter R. de Vries heeft een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Miljuschka vertelde in RTL Boulevard voor het eerst over de bijzondere band met de in 2021 overleden misdaadverslaggever. 

Miljuschka vertelt voor het eerst over band met Peter R. de Vries

01:41