Ga naar de inhoud
Entertainment

Edwin Rutten en Henny Huisman genoten van Azië-reis: 'Was echt fantastisch'

Ad Visser, Frits Barend, Edwin Rutten, Henny Huisman en Estavana Polman Beeld © ANP

Samen met Ad Visser (76) en Frits Barend (76) gingen Edwin Rutten (80) en Henny Huisman (72) onder leiding van Estavana Polman (31) op reis naar Azië voor het nieuwe SBS6-programma 'Beter Laat Dan Nooit', dat woensdag van start gaat. In gesprek met het ANP vertellen Edwin en Henny genoten te hebben van de reis naar Nepal, Zuid-Korea en Cambodja en delen zij de nieuwe inzichten die zij daar hebben opgedaan.

"Ik heb er straks een paar begrafenissen bij waar ik naartoe zou moeten"

Een van de dingen waar de mannen zich over verwonderden, was het verkeer in Azië. "Je kijkt wel eens naar een mierenhoop en je vindt het een wonder dat die beesten niet botsen. Maar dat geldt daar ook", zegt Edwin. "Het lijkt net alsof ze een soort antennes hebben want niemand wil botsen, maar niemand doet de middelvinger omhoog. Niemand wijst op z'n hoofd. Je hoort zelden toeteren. Ik heb nog nooit zoveel scooters ook gezien. Scooters, riksja's, bussen, SUV's, kleine karretjes. Alles door elkaar heen. Het is een wonder dat er niks gebeurt."

Henny sluit zich hierbij aan. "Alles door elkaar. Knetterende brommertjes. En een brommer met vijf... Vader, moeder en drie kinderen op een brommertje. En het voorste kind, dat is niet ouder dan 2 jaar, op de tank. Zo door het verkeer heen. Alleen vader heeft een helm op. Want dat is verplicht waarschijnlijk. En de rest zit er gewoon allemaal op. En allemaal lachende smoeltjes."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman reageert op relletje met Angela de Jong: 'Ze heeft de pik op mij'

"Het is eigenlijk de ontdekking. De ontdekking dat je naar landen gaat die niet direct op je bucketlist staan, maar die je als een cadeautje in je schoot geworpen krijgt", zegt Edwin over wat hij een van de mooiste dingen van de reis vond. Hij verwonderde zich bijvoorbeeld over de omgang met de koe in Nepal, waar het dier heilig is, en een ceremonie voor een 10-jarig meisje dat gedurende een tijd 'de godin' van haar wijk is. "Het is mooi om daarnaar te kijken. En dan vervolgens ook dat je jezelf een spiegel voor kan houden. Van hoe doen wij dat, hoe doen zij dat. Maar verder zonder waardeoordelen. Ik vind verwonderen mooier dan veroordelen."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman gek van vergelijking met Olof uit B&B Vol Liefde

Henny noemt de reis 'in één woord geweldig' en genoot ook erg van het gezelschap onderweg. "Het was echt fantastisch. En dat was vooral de sfeer onderling, dus zowel met de crew als met de andere mensen die meegingen. Het klikte eigenlijk al na drie minuten op Schiphol. Dat is op zich wel heel bijzonder", stelt de jongste senior (72) van het stel. "Ik riep ook na afloop: ik heb er straks een paar begrafenissen bij waar ik naartoe zou moeten. Om even aan te geven hoe het klikte." Ook Edwin, met zijn 80 jaar de oudste, vond het leuk en kon alles prima bijbenen. "Ik deed alles, kon alles, hoefde niet te zuchten. Als grapje zei ik dan wel eens: 'Zeg luister, als ik even je rugzakje moet dragen, doe ik het graag'."

Zoete beelden: Estavana Polman herenigd met dochter na opnames Beter Laat Dan Nooit

00:19