Ga naar de inhoud
Entertainment

Tineke Schouten komt opnieuw met sketch over koningin Máxima na uitblinkerslunch

Tineke Schouten en koningin Máxima Beeld © ANP

De nieuwe show van cabaretier Tineke Schouten (69) gaat een sketch bevatten over koningin Máxima (52). Dat vertelt de comédienne in gesprek met 'De Telegraaf'. Tineke was vrijdag op Paleis Noordeinde tijdens de uitblinkerslunch van het koningspaar. Hiervoor nodigen Willem-Alexander (56) en Máxima mensen uit die bijzondere prestaties hebben verricht. Tineke won recent een belangrijke oeuvreprijs.

"Ik had wel íets van kritiek verwacht, maar in plaats daarvan kreeg ik applaus!"

"Die hele belevenis op Paleis Noordeinde heeft me wel op een aantal ideeën gebracht voor de nieuwe show die ik nu aan het schrijven ben", laat Tineke weten aan De Telegraaf. "In De Schouten schoenen aan, vanaf november te zien in de Nederlandse theaters, komt Máxima zeker weer voorbij."

Jochem
Lees ook:
Jochem Myjer, S10 en Tineke Schouten aanwezig bij uitblinkerslunch

Het is niet de eerste keer dat Tineke een sketch over Máxima maakt. Achttien jaar geleden persifleerde de Utrechtse comédienne de vorstin ook al een keer. "Ik had wel íets van kritiek verwacht, maar in plaats daarvan kreeg ik applaus!"

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten heeft spijt dat zij geen rust nam voor reizen

Tineke waardeert de monarchie, legt ze uit in De Telegraaf: "Ik hou van tradities. Dus wat dat betreft is er voor mij niets veranderd. Wel heb ik nu zelf kunnen ervaren dat met name onze koning een zeer toegewijd persoon is. Hij is van alles op de hoogte, heeft humor en is reuzegezellig."

Hannah
Lees ook:
Hannah Hoekstra reageert op omstreden t-shirt uitblinkerslunch

Het eten op Paleis Noordeinde was trouwens erg goed, vertelt Tineke ook: "Ze hebben daar een topkok. Alles wordt heel smakelijk en fijntjes op grote schalen gepresenteerd. Het voelde alsof ik even in een sprookje was terechtgekomen."

Tineke Schouten vereerd door oeuvreprijs: 'Ga nog maar een poosje door'

00:47