Ga naar de inhoud
Entertainment

Boer zoekt Vrouw-boeren in Europa ontvangen 600 brieven

Yvon Jaspers / Boer Zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/ Linelle Deunk

De boeren uit het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' hebben in totaal zeshonderd brieven gekregen. Dat meldt KRO-NCRV maandag in een persbericht. In het nieuwe seizoen worden vanaf zondag 17 september vijf vrijgezelle boeren gevolgd die in verschillende landen in Europa wonen.

"Je weet dat die paar regels op papier je leven voorgoed op z'n kop kunnen zetten. En dat is wat gaat gebeuren"

In Boer zoekt vrouw Europa volgt presentator Yvon Jaspers Piet uit Duitsland, Claudia uit Frankrijk, Richard uit Slowakije, Haico uit Denemarken en Bernice uit Zweden in hun zoektocht naar een partner.

In de aflevering van 17 september zijn de boeren in Nederland om hun brieven te lezen en tien personen uit te zoeken met wie ze in ieder geval kennis willen maken. Vijf van hen zullen later in de reeks met de boeren meegaan naar het buitenland voor de logeerdates.

Chaos
Lees ook:
Chaos bij Franse Boer Zoekt Vrouw: drie boeren verlaten show

Yvon denkt dat de behoefde aan het vinden van een partner bij Nederlandse boeren in het buitenland 'misschien' groter is dan van Nederlandse boeren, zegt ze in het persbericht.

"Als je in je eentje op een bedrijf in Slowakije zit waar je de taal niet of nauwelijks spreekt, of in het zeer dunbevolkte Zweden waar je sociale leven bestaat uit contacten met amper een handvol mensen, of in Frankrijk waar je zo druk bent met het runnen van je bedrijf dat je überhaupt het erf niet zomaar af komt, is een partner vinden een helse klus."

En ook voor de briefschrijvers is het een grote stap om aan Boer zoekt vrouw Europa mee te doen, denkt Yvon. "Je weet dat die paar regels op papier je leven voorgoed op z'n kop kunnen zetten. En dat is wat gaat gebeuren."

Yvon
Lees ook:
Yvon Jaspers' hond Tommy gaat stapje voor stapje vooruit: 'Bijna dagelijks bezoekje aan dierenarts'

Dat Boer zoekt Vrouw mooie matches oplevert, is een feit. Zo heeft Yvon onlangs nog boerin Bertie en Rosita getrouwd.

Yvon Jaspers gaat boerin Bertie en Rosita trouwen: 'Heel vereerd'

02:06