Ga naar de inhoud
Entertainment

Serie met Barbie- én Bratz-poppen in de maak

Beeld © Warner Bros./MGA Entertainment

Goed nieuw voor Barbie-fans: er komt een tv-serie waarin de poppen van zowel 'Barbie' als de animatieserie 'Bratz' voorkomen. Dat laat CBS Studios aan de Amerikaanse nieuwssite 'E! News' weten.

In de serie, die gebaseerd is op het boek You Don't Own Me: How Mattel V. MGA Entertainment Exposed Barbie's Dark Side, volgen we de levens van de 'gekwelde' makers van Barbie en Bratz. In de Barbie-film maken we kennis met de maker van de populaire pop, Ruth Handler, die in de film gespeeld wordt door Rhea Perlman. Vanwege de hernieuwde belangstelling in poppen door de megapopulaire Barbie-film, willen de makers dieper in gaan op het verhaal van Ruth en Bratz-maker Carter Bryant.

Barbie
Lees ook:
Barbie levert Warner Bros. grootste succes ooit op

Barbie gaat over de wereldberoemde pop van speelgoedfabrikant Mattel die erachter komt dat er naast een Barbie-wereld ook een échte wereld bestaat. Deze keer worden de poppen van de bekende animatieserie Bratz eraan toegevoegd. You Don't Own Me onderzoekt de duistere kant van de poppenoorlogen die zich afzetten tegen de culturele revolutie die Barbie teweegbracht, de daaropvolgende reactie en de moordende wereld van speelgoed waar veel op het spel staat. 

De
Lees ook:
De trend van dit moment: De Bratz Challenge

Volgens internationale nieuwsdienst Reuters heerste er spanning rond het auteursrecht van Bratz. Zo liep er een jarenlange rechtszaak tussen Mattel, het bedrijf achter Barbie, en Bratz-fabrikant MGA Entertainment.

Volgens persbureau Reuters beweerde Mattel dat Carter Bryant, een voormalige Mattel-ontwerper, schetsen maakte van de Bratz-poppen terwijl hij nog bij het bedrijf werkte. De fabrikant zegt echter dat Carter de Bratz-ontwerpen in 1998 tekende, toen hij een pauze had van Mattel.

Wanneer de serie te zien is, is nog niet bekend.

Margot Robbie nam groot risico met Barbie na flops: 'Heeft zich naar Hollywood geknokt'

03:52