Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeroen Kijk in de Vegte maakt acteerdebuut in nieuwe kerstfilm

Jeroen Kijk in de Vegte Beeld © ANP

Jeroen Kijk in de Vegte maakt binnenkort zijn debuut als acteur. De NPO Radio 2-dj en voice-over van diverse RTL-programma's zal te zien zijn als koning Melchior in de nieuwe speelfilm 'De Grote Kerstfilm: Het Verhaal van Driekoningen'. De opnames zijn deze week van start gegaan, meldt producent Nachtzon Media.

"Ik vind het een eer om de rol van een van de drie koningen te mogen vertolken"

"Acteren is voor mij weer een hele nieuwe ervaring", stelt Jeroen. "Ik vind het een eer om de rol van een van de drie koningen te mogen vertolken. Het is een te gek verhaal om te mogen vertellen en ik kijk nu al uit naar het eindresultaat."

De andere twee koningen worden gespeeld door Kenneth Herdigein en YouTube-ster Teun Peters. Andere grote rollen zijn weggelegd voor Tygo Gernandt, Kim-Lian van der Meij en Josje Huisman.

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Kijk in de Vegte spreekt wintereditie B&B Vol Liefde in

De Grote Kerstfilm draait om de drie koningen uit het kerstverhaal die, op weg naar het kerstkind, door een gat in de tijd in het jaar 2023 belanden. Zij komen terecht in de achtertuin van de 12-jarige Mintaka, die besluit de drie koningen te helpen terug te keren naar hun eigen tijd.

De film wordt 13 december gelanceerd en zal zowel in de bioscopen als online te zien zijn. Ook gaat de film in de kerstvakantie vertoond worden in Paleis het Loo, dat een belangrijke rol in het verhaal speelt.

Kerstfilm
Lees ook:
Kerstfilm The Holiday krijgt na 17 jaar vervolg mét Cameron Diaz

De film is een initiatief van Stichting Het Grote Verhaal en wordt geproduceerd door Nachtzon Media. Het team maakte eerder films als De Magie van Valentijn, met Birgit Schuurman in de hoofdrol, en Het Geheim van Sint Maarten, met onder meer André Dongelmans. Beide producties werden online meer dan 1 miljoen keer bekeken. De stichting heeft als doel om verhalen uit de Bijbel op een moderne manier toegankelijk te maken voor een groter publiek.

Afgelopen zomer verzorgde Jeroen naast uiteraard RTL Boulevard ook de voice-over voor B&B Vol Liefde

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte waakt over deelnemers B&B Vol Liefde: 'In hun waarde laten'

01:12