Ga naar de inhoud
Entertainment

Valerio Zeno presenteert nieuw programma

Valerio Zeno Beeld © ANP

Valerio Zeno keert na vijf jaar terug naar de publieke omroep. De 39-jarige presentator maakt voor PowNed het programma 'We gaan er allemaal Aan', waarin hij de verschillende manieren onderzoekt waarop de mensheid tot zijn einde komt. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens de seizoenspresentatie van de NPO.

In de nieuwe tv-show, die op NPO 3 zal worden uitgezonden, spreekt Valerio met wetenschappers over de mogelijke wijzes waarop de de mensheid tot zijn einde zou komen. Bijvoorbeeld door een nucleaire oorlog, de uitbarsting van een supervulkaan, AI, de inslag van een asteroïde, of klimaatverandering.

Eerder was Valerio al te zien bij de publieke omroep, waar hij voor BNNVARA programma's als Over Mijn Lijk, Je Zal Het Maar Hebben en Proefkonijnen maakte. In 2018 kwam er een einde aan de samenwerking tussen de omroep en de presentator.

Valerio maakte eerder dit jaar zijn comeback als tv-presentator in het programma Echte Meisjes in de Jungle, dat bij Videoland te zien was. Ook was hij de voice-over in de Videoland-show Michelle & Louisa Werken Mee.

Valerio
Lees ook:
Valerio Zeno trof rat aan in hotelkamer tijdens Echte Meisjes: 'Zal nooit Freek Vonk worden'

Een ander nieuw programma's dat de NPO dinsdag heeft aangekondigd is Sander en de socials, waarin Sander Schimmelpenninck onderzoekt wat voor gevolgen social media kan hebben voor de democratie. Soy Kroon maakt een kinderprogramma genaamd Bouwer Power, waarin hij met een kind tussen de vier en zeven jaar probeert om 'problemen op de bouwplaats vakkundig op te lossen'.

Operazangeres Francis van Broekhuizen maakt voor KRO-NCRV het programma Francis naar Lourdes, waarin ze als vrijwilliger naar het grootste bedevaartsoord van Europa gaat. Daar dompelt zij zich onder in alle rituelen die deze plek kent.

Valerio
Lees ook:
Valerio wil traditioneel huwelijk: 'Met alles erop en eraan'