Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruben Nicolai verrast Nancy na familiedrama met erfenis

Ruben Nicolai Beeld © RTL

Het nieuwe seizoen van ‘De Erfgenaam’ is weer begonnen. Ruben Nicolai (48) duikt opnieuw de archieven in om op zoek te gaan naar de juiste erfgenamen van overleden familieleden. Deze week reist Ruben af naar de andere kant van de wereld om een erfenis van meer dan 25.000 euro te overhandigen aan de rechtmatige erfgenaam.

"Ze heeft eigenlijk de familie gebroken"

Ruben is op zoek naar de erfgenaam van mevrouw G.E. Henderson. Zij werd bijna honderd jaar geleden geboren in Den Haag en overleed in 2009 op 85-jarige leeftijd. Aangezien mevrouw Henderson geen kinderen had, liet ze haar erfenis na aan een zekere A.L. Gonçalves. "Er is niks bekend over de relatie tussen meneer Gonçalves en mevrouw Henderson", zegt erfrechtspecialist Klaas Zondervan.

Het team gaat op onderzoek uit, maar het spoor loopt dood. "De hoop die ik had dat Klaas de familie Gonçalves heeft gevonden, is vervlogen", verzucht Ruben. Meneer Gonçalves is overleden en heeft geen kinderen. Daarna weet Ruben te achterhalen dat mevrouw Henderson een broer heeft, genaamd Franciscus, die vertrokken is naar Amerika met drie kinderen.

Nancy dolblij met erfenis na moeilijke tijd: ‘Karma’

05:07

Ruben reist vervolgens af naar de Verenigde Staten om Nancy Henderson, de enige levende dochter van Franciscus, te zoeken. Via het internet weet hij haar gegevens te achterhalen: "Ze woont in Sandpoint Idaho." Even later komt Ruben aan op het trailerpark waar Nancy woont. "Ik heb heel lang naar u gezocht", zegt Ruben tegen haar.

Na een kort gesprekje aan de voordeur gaat Ruben aan tafel zitten bij Nancy en haar dochter Lisa. Nancy is enorm benieuwd waarom Ruben naar haar op zoek is, maar voordat hij daar antwoord op geeft, wil hij meer weten over haar familiegeschiedenis.

De geschiedenis van de familie blijkt niet bepaald rooskleurig te zijn. "We kwamen erachter dat mijn vader een vriendin had", vertelt ze aan Ruben. Maar Daisy, de vriendin van hun vader, blijkt geen goede invloed te hebben op de relatie tussen de kinderen en de vader. "Mijn vader vergat ons eigenlijk allemaal."

Ruben
Lees ook:
Ruben is zó dicht bij De Erfgenaam: 'Maar mag haar niet spreken'

Vlak nadat Franciscus overlijdt, komen ze erachter dat alle Nederlandse erfstukken verdwenen zijn. "Daisy heeft het allemaal meegenomen." Van de sieraden van hun oma tot aan de Delfts blauwe vazen van hun moeder, alles is weg. "Er was een video waarin hij vertelde dat hij alles aan haar naliet. Wij werden niet genoemd."

"Ze heeft dus eigenlijk de familie gebroken", concludeert Ruben aangeslagen. De situatie doet Nancy nog altijd veel verdriet. "Het was heel lastig voor ons allemaal." Ondanks alle ellende die ze hebben meegemaakt binnen de familie, komt Ruben nu met goed nieuws. "Ik denk dat ik je blij kan maken met een bedrag van 25.832,50 euro."

Vol verbazing valt Nancy’s mond open: "Wauw, dit is dus karma. (…) Na alles wat we zijn verloren en alles wat er is gebeurd."

De Erfgenaam zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.