Ga naar de inhoud
Entertainment

Albert Verlinde legt werk als gemeenteraadslid Vught neer

Albert Verlinde Beeld © ANP

Albert Verlinde (62) stopt volgende maand met zijn werk als raadslid voor de VVD in Vught. Dat heeft hij donderdag laten weten aan de burgemeester. De theaterproducent en showbizzexpert was in 2020 lijstduwer en kreeg zoveel voorkeursstemmen dat hij besloot daadwerkelijk plaats te nemen in de gemeenteraad. Maar hij kan het raadswerk nu niet meer combineren met zijn werkzaamheden als theaterproducent.

"Na volkomen onverwacht lid van de gemeenteraad te zijn geworden, heb ik me ruim tweeënhalf jaar vol plezier en enthousiasme op deze mooie taak gestort als woordvoerder Wonen en Cultuur. Ik was graag tot het einde van deze, door tussentijdse verkiezingen extra lange, termijn gebleven, maar het afgelopen jaar zijn mijn werkzaamheden als theaterproducent zo toegenomen dat de combinatie met het raadswerk onmogelijk werd", aldus Albert.

Albert
Lees ook:
Albert Verlinde over 'RTL-sekte' rond Erland Galjaard en Wendy van Dijk: 'Geen leuke tijd'

Albert kijkt naar eigen zeggen terug op een 'prachtige periode', waarin hij ook vicefractievoorzitter was. Michel Freund is de beoogde opvolger van Albert in de Vughtse gemeenteraad. Het afscheid van Albert en de installatie van Michel vinden tijdens de raadsvergadering van 21 september plaats.

Albert
Lees ook:
Albert Verlinde en Sophie Hilbrand begraven na 13 jaar strijdbijl

Albert komt tijdens zijn politieke werkzaamheden onder vuur te liggen als hij ongegronde beschuldigingen aan het adres van Humberto Tan doet. 

Luuk over beweringen Albert Verlinde: 'Niemand herkent dit verhaal'

05:17
Albert
Lees ook:
Albert Verlinde moet geldboete betalen na opmerking over Humberto Tan