Ga naar de inhoud
Entertainment

Vertrek Eva Jinek kwam als donderslag bij heldere hemel voor Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens, Eva Jinek Beeld © RTL/ANP

Het nieuws dat Eva Jinek (45) RTL verlaat om vanaf begin 2024 aan de slag te gaan voor AVROTROS komt voor velen als verrassing. Zo ook voor Humberto Tan (57) en Beau van Erven Dorens (52), die naast de presentatrice de late avond van RTL voor hun rekening nemen.

"Ik ben dan toch zo’n commercieel figuur die denkt: ze gaat voor de cash, ze blijft hier"

Beau schuift woensdagavond aan bij zijn collega Humberto om het over zijn programma Casa di Beau te hebben. Humberto oppert aan het einde van de aflevering alvast een naam voor volgend seizoen: Eva Jinek. De presentatrice is momenteel met zwangerschapsverlof, maar zal als haar kindje is geboren niet terugkeren bij RTL. "Hoe vond je dat? We hebben het er helemaal niet meer over gehad", zo zet Humberto Beau voor het blok, die aangeeft het eigenlijk niet live op televisie te willen bespreken.

Positieve
Lees ook:
Positieve instelling werd Beau van Erven Dorens bijna fataal: 'Alles ging fout'

"Kijk, ik had het niet verwacht", antwoordt Beau vervolgens. "Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Ik ben dan toch zo’n commercieel figuur die denkt: ze gaat voor de cash, ze blijft hier. (…) Maar ik vind het dan ook wel weer mooi en stoer dat ze het doet. Dat doet ze volgens mij, dat vul ik nu in, voor haar gezin. Dat ze eerder op de avond gaat presenteren, bij die veilige publieke omroep."

Eva
Lees ook:
Eva Jinek deelt babybuik tijdens de laatste loodjes

Humberto, Beau en Renze blijven met zijn drieën over om de late avond van RTL te vullen. Een uitdaging waar Beau naar uitkijkt om hem aan te gaan. "Het is wel goed om een vrouw erbij te hebben", volgt Beau. "Zij was echt het anker, wij zaten erbij. Nu moeten wij het anker worden en dat is ook spannend."

Kans voor Jeroen Pauw bij RTL na vertrek van Eva Jinek: 'Heb er al gewerkt'

03:00
Humberto
Lees ook:
Humberto Tan vindt vrouw erbij in talkshow-poule RTL verstandig: 'Is gezonder'