Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Klok nodigt Texelse klagers uit om naar zijn show te komen

Hans Klok Beeld © ANP

Hans Klok (54) nodigt de twee inwoners van Texel die hebben geklaagd over zijn te vroege komst naar het eiland uit om naar zijn circusshow te komen kijken. Hij doet de uitnodiging in gesprek met 'NU.nl'. "Er zijn maar twee mensen die zo fel tegen onze komst zijn", aldus de illusionist. "En zij zijn hartstikke welkom om straks te komen kijken."

"Er zijn maar twee mensen die zo fel tegen onze komst zijn"

Hans reist op dit moment door Nederland met zijn show in een circustent. Vanaf vrijdag is hij te zien op Texel. De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor het opbouwen van de tent waar de voorstelling is en een aantal extra tenten waar de performers en hun families verblijven op het terrein bij het plaatsje Den Burg.

Texel
Lees ook:
Texel geeft bezwaar Hans Klok over opbouwboete geen voorrang

Maar twee buurtbewoners klagen dat de tenten waar de performers en crew verblijven al een paar dagen voor aanvang van de shows worden opgebouwd. Dit zou volgens de twee bewoners overlast veroorzaken. Daarom dreigt de gemeente met het opleggen van een dwangsom van 10.000 euro voor elke dag dat de karavaan al op het terrein staat vóór de eerste show.

Hans
Lees ook:
Hans Klok riskeert boete vanwege 'te vroeg' opzetten circus op Texel

De producent van de show heeft officieel bezwaar aangetekend tegen deze dwangsom. Hij zegt dat het normaal is dat de crew en medewerkers van een circus een paar dagen van tevoren al op het terrein gaan wonen waar de circustent wordt neergezet. De gemeente Texel beklemtoont heel blij te zijn met de show van Hans Klok op het eiland, maar "we kunnen signalen van omwonenden niet negeren".

Het behandelen van het bezwaarschrift duurt naar verwachting tussen de zes en acht weken.

Hans
Lees ook:
Hans Klok geschrokken van circusongeluk Haarlem: 'Heel tragisch'