Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis Grace in tranen om verlies vrienden na supermarktrel: 'Vind ik het allerergst van alles'

Glennis Grace in Open Casa Beeld © YouTube-kanaal Robbert Rodenburg

Haar vurige moederhart komt Glennis Grace (45) duur te staan als ze in 2022 wordt veroordeeld tot tweehonderd uur taakstraf. Ze verliest door haar supermarktgevecht vervolgens niet alleen werk, maar ook vrienden. "Ik ben mensen kwijtgeraakt die echt heel dicht bij me stonden", vertelt Glennis in tranen in 'Open Casa'.

"Daarna was het Ladies of Soul, daarna was het Fred van Leer... het ging allemaal zo hard achter elkaar"

In Open Casa ontvangt Robbert Rodenburg BN'ers in Italië. Dit keer strijken Glennis Grace en Goldband-zanger Boaz Kok neer in de Italiaanse villa om hun zielenroerselen op tafel te gooien. Natuurlijk kan daarbij het beruchte Jumbo-incident niet onbesproken blijven. Glennis breekt als ze praat over de gevolgen ervan in haar persoonlijke levenssfeer.

Door het voorval nemen veel mensen afstand van haar. "Zelfs mensen uit mijn dichte omgeving die mij heel anders gingen behandelen en gingen ghosten. Dat vind ik denk ik het allerergst van alles, dat je mensen om je heen verliest of dat mensen nu een beeld van je hebben dat niet zozeer klopt."

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace bijna klaar met taakstraf: 'Krabbel langzaam weer op'

De zangeres omschrijft hoe werkgevers, vrienden en vriendschappelijke collega's haar de rug toekeren. "Het was zo veel. Het begon bij een optreden in de Harbour Club, daarna was het Beste Zangers, daarna was het Ladies of Soul, daarna was het Fred van leer. Het ging allemaal zo hard achter elkaar."

Glennis kan de keuze tot op zekere hoogte begrijpen. "Zakelijk snap ik dat, maar waarom in het persoonlijke leven?" zegt ze hierover. "Het waren mensen met wie ik zo lang, jarenlang, zo goed bevriend was. Ik had liever dat je naar mijn huis was gekomen en me de huid vol had gescholden van: 'Waar ben je nou mee bezig geweest Glen?', maar had me daarna ook weer in de armen genomen en gezegd van: 'Oké, je hebt een fout gemaakt, we gaan het fiksen.' (...) Dat had ik denk ik fijner gevonden." 

Zoon
Lees ook:
Zoon Glennis Grace krijgt taakstraf van 120 uur en agressietraining

Net als in eerdere interviews, laat Glennis - die haar taakstraf inmiddels heeft afgerond - weten spijt te hebben van haar acties. "Dat ik mijn emoties de overhand liet nemen." En tsja, dat moederhart hè. "Ik ben moeder en ik kan je één ding vertellen over het moederschap: dat is gewoon een heel gevaarlijke liefde die je hebt. Die emoties die daarbij vrijkomen zijn gewoon superheftig, helemaal als er zoiets gebeurt bij je kind." 

Ze omschrijft opnieuw de 'kortsluiting' die ze kreeg toen zoon Anthony met een 'beschadigd' gezicht thuiskwam. Zo kwam het dat ze naar de Jumbo ging en er een gevecht ontstond, waarvoor ze is veroordeeld tot tweehonderd uur taakstraf.

Bekijk
Bekijk ook:
Bekijk hier de reconstructiebeelden van het Jumbo-incident met Glennis Grace

Hoewel ze spijt heeft, is Glennis wel van mening dat wat ze gedaan heeft 'zwaar overtrokken' is geweest. "En dat weet men niet. Ik snap dat er een beeld is gecreëerd. Ik heb iets gedaan uit een emotie vanuit een moederhart en ja... Weet je wat het is? Op het moment dat het gebeurde dacht ik niet aan mijn naam. Het was echt een blinde vlek." 

Ze benadrukt haar 'eigen fout' te bekennen. "Maar ik moet ook door, snap je. En dit mag niet mijn verhaal blijven. Dat wil ik niet. Dus ik hoop dat een tweede kans mij is gegund. (...) Ik wil gewoon weer doen wat ik het allerbest kan, dat is mensen vermaken met mijn stem en met mijn optredens." 

De hele aflevering bekijk je hieronder:

Glennis stapte onlangs weer in de spotlights en vertelde toen voor onze camera over haar nieuwe liefde: 

Glennis doet boekje open over nieuwe liefde: 'Meteen geweldig'

05:09
Vrienden
Lees ook:
Vrienden laten Glennis Grace vallen na Jumbo-vechtpartij: 'Kunnen lekker de pleuris krijgen'